Σωκρατης Σαφλιακης ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας!

Έχω παρατηρήσει στην διάρκεια της ημέρας μου, στην οποία χρησιμοποιώ ολημερίς τον υπολογιστή μου, 1 με 3 φορές, θα Κλείσει η οθόνη του PC μου για 2.5 - ~3 δευτερόλεπτα και θα ξανανάψει.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό που το προκαλεί μα σίγουρα μου είναι πολύ εκνευριστικό καθώς με έχει αφήσει εκτεθειμένο σε παιχνίδι λίγες φορές όπως μπορείτε να προβλέψετε και είναι απρόβλεπτο αυτό το φαινόμενο που παθαίνει η οθόνη στον χρόνο της, στην διάρκεια της ημέρας. Δεν γνωρίζω πότε θα συμβεί ή αν θα ξανασυμβεί. Πάντος ένα είναι σίγουρο, ότι αργεί να το ξανακάνει για ώρες από τη τελευταία φορά.

  • Τί θα μπορούσα να έχω κάνει εγώ που να το δημιούργησε; Να σας προλάβω εδώ. Έχω κάνει ρυθμίσεις μέσα από το youtube για ταχύτερη ανταπόκριση και λιγότερο ping με ολικό αποτέλεσμα το καλύτερο performance του PC μου, πράγμα που έχει φέρει απίστευτα αποτελέσματα για αυτά που πίστευα ότι μπορώ να φτάσω τολμώ να πω.
  • Έχω επέμβει στις ρυθμίσεις του BIOS, θυμάμαι ότι άλλαξα τα Voltages. Δεν μπορώ να ξέρω τώρα αν είναι παραπάνω και το προκαλεί αυτό καθώς δεν ξέρω τα Default Voltages.

    Αυτά θυμάμαι τώρα αν και έχω κάνει και άλλες αρκετές τροποποιήσεις. Κατε' μέ πάντως, το πιο λογικό είναι να φταίνε τα Voltages που άλλαξα.

    Αναμένω πώς και πώς απάντηση σας!

    Με εκτίμηση

5 Απαντήσεις

Σωκρατης Σαφλιακης απάντησε πριν 3 έτη

  • Επιπλέον (Συγχωρήστε με τώρα το θυμήθηκα), έκανα αλλαγή στην GPU ΑΦΟΥ είχα κάνει install της καινούργιας του Drivers. Αλλά αφού έκανα την αλλαγή στο PC Tower των καρτών, και έκανα BOOT UP, δεν έβρισκα του Drivers της παλιάς, λες και τους διέγραψε αυτόματα το PC ή όπως νιώθω καλύτερα να περιγράψω, λες και τους έκανε Overwrite.

    Σε ένα βίντεο σας είχατε πει ότι Format να κάνουμε (πως το θεωρείται αναγκαίο δηλαδή) όταν αλλάζουμε GPU. Ισχύει την σήμερον ημέρα που έκανα την αναβάθμιση στην GPU μου όμως; Το βίντεο είναι λίγων χρονών και η τεχνολογία κάνει άλματα κάθε μήνα.

    Σας Ευχαριστώ!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Σωκρατή

Έχεις παρατηρήσει αν ο υπολογιστής έχει ανεβασμένες θερμοκρασίες όταν εμφανίζεται το πρόβλημα;

Για αρχή, δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους drivers και να τους κατεβάσεις ξανά από τη σελίδα του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών. Αν η τελευταία έκδοση δεν λειτουργήσει σωστά, δοκίμασε και την αμέσως παλιότερη, αν υπάρχει διαθέσιμη.

Μετά την προσθήκη κάρτας γραφικών δεν απαιτεί format, αλλά απαιτείται σε άλλες αλλαγές υλικού, όπως αλλαγή επεξεργαστή και μητρικής.

John Lago απάντησε πριν 3 έτη

Γεια σου φιλε μου. Κατα 99% εχει καταστραφει ενας απο τους 10-20 πυκνοτες της οθονης. Αν την ανοιξεις φαινεται οπτικα ποιος εχει φουσκωσει και ειναι στα ορια να χαλασει εντελως. Καλο ειναι να αλλαχτουν ολοι ομως γιατι πανω κατω εχουν ιδια φθορα. Αν γνωριζεις να κανεις αλλαγη με κολλητηρι το κανεις και μονος αλλιως σε καποιον που ξερει. Το κοστος αγορας για ολους μαζι ειναι 5-10 ευρω.

Σωκρατης Σαφλιακης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σε όλους!

Απεγκατέστησα τους Drivers της GPU μου και τους Επανεγκατέστησα.
Αν είναι να ξανασυμβεί, θα φανεί στην διάρκεια μιας μέρας. Οπότε θα σας στείλω αύριο είτε καλά, είτε κακά νέα! :)

Σωκρατης Σαφλιακης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα!

Σήμερα όλη μέρα δεν εμφάνισε ούτε μία φορά αυτό το πρόβλημα. Φαίνεται η επανεγκατάσταση το έφτιαξε μάλλον.

Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις συμβουλές όπως και να έχει. Να είστε καλά!