Georgios Karagiannis ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας. Είμαι τεχνικός και μέχρι πρόσφατα σε μηχανήματα πελατών, ως αντικατάσταση των HDD, δούλευα τους Patriot Burst χωρίς κανένα παράπονο. Το τελευταιο διάστημα, ειδικά στις νέες παρτίδες έχουν πολύ μεγάλο fail rate. 2 στους 10 σκληρούς βγάζουν off controler μέσα στους πρώτους 6-12 μήνες. Έτσι σταμάτησα να τους δουλεύω και δοκιμάζω τους PNY CS900 σε συνδυασμό με Crucial BX500. Έχετε κάποια άλλη πρόταση για αξιόλογους και αξιόπιστους SSD στην οικονομική κατηγορία? Ευχαριστώ.

 

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, αξίζει η διαφορά των 10-20€ προκειμένου να συμβιβαστείς (ή μάλλον να συμβιβαστούν οι πελάτες σου) με προϊόντα αρκετά υποδεέστερα? Και μιλάμε για τη μονάδα αποθήκευσης, όπου μια βλάβη μπορεί να σημάνει απώλεια δεδομένων και αρχείων (δλδ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ), πέρα από τη φασαρία να ξαναγίνει εγκατάσταση του λειτουργικού και των εφαρμογών. Σχεδόν παντού ισχύει το ότι δίνεις παίρνεις, και υπάρχει λόγος που τα προϊόντα αυτά είναι φθηνότερα. Για παράδειγμα, η σειρά BX500 χρησιμοποιεί QLC nand μνήμη (φθηνότερη) ενώ η MX500 TLC, η οποία επιλπέον έχει και extra cache, ενώ είναι μόλις 10€ ακριβότερη. Η ίδια η Crucial δεν αναφέρει τον τύπο μνήμης για τη σειρά BX500 στα brochures της (τουλάχιστον σε κάποιο εμφανές σημείο), ενώ για περιβάλλον business συνιστά τη σειρά MX500, για την οποία δίνει και 5 χρόνια εγγύηση. Βέβαια, θα μου πεις τι να κάνεις αν ο πελάτης επιμένει να πάρει το φθηνότερο. Η απάντηση είναι να του τα εξηγήσεις πρώτα.
Γενικά, απ΄ ότι ακούω, μακριά από Patriot, Adata, Intenso! Η Kingston έχει στο παρελθόν σιωπηρά και αυθαίρετα αλλάξει components σε κάποιες σειρές, αφού πρώτα είχαν δημοσιευτεί αρκετά (θετικά) reviews.

Georgios Karagiannis απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστω Χρήστο για την απάντηση σου. Δεν ξεκαθάρισα πως αναφέρομαι κυρίως σε παλιά μηχανήματα (λαπτοπ 10+ ετων) που δεν αξίζει καθόλου η επένδυση σε κατι καλύτερο και σε ανθρώπους που και τα 5-10 ευρω παραπάνω τους ακούγονται κάπως. Βέβαια απο την δικια μου πλευρά ενημερώνω πως υπαρχει και ο φθηνος σκληρός των 20 ευρω, υπαρχει και ο ποιοτικος σκληρος των 40 ευρώ. Σε καλα μηχανήματα δουλεύω η Samsung 870 Evo η  Western Digital Blue 3D η οτιδήποτε άλλο επιθυμεί ο πελάτης. Και σε κάθε περίπτωση ενημερώνω τον πελάτη τακτικά να κανει backup τα δεδομένα του και στις περισσότερες περιπτώσεις που το μηχάνημα εχει κάποιον υγιες HDD τον βαζουμε σε θήκη και γινεται εξωτερικός για τα δεδομένα. Ευχαριστω για την πρόταση σου θα την δοκιμάσω αμεσα!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα και από εμένα

Γενικά, ο Χρήστος κάλυψε ότι είχαμε να πούμε με την απάντηση σου.

Οι δύο δίσκοι που αναφέρεις είναι τίμιοι για τα λεφτά τους, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις κάποια ιδιαίτερη αντοχή και ποιότητα σε αυτά τα χρήματα. Εδώ πολύ πιο ακριβοί SSD εμφανίζουν υψηλά failure rates.