Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΟλική διαγραφή δεδομένων από σκληρό δίσκο
Αντρέας Ψυντρίδης ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σου Άγγελε.
Λοιπόν, λόγω του ότι πρόσφατα διάβασα ενα άρθρο σου που έλεγε για ολική διαγραφή δεδομένων και τρεχάματα με FBI έχω την εξής απορία ερώτηση!
Υπάρχει τρόπος να διαγραφούν 100% τα αρχεία από ένα σκληρό δίσκο; Διαβάζω για διάφορα προγράμματα αλλά ποιο είναι το πιο σίγουρο; Προς το παρών χρησιμοποιώ το CCleaner που έχει επιλογή για Wipe Space με 35 Passes, είναι όμως αρκετά; Υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό να μπορούν να ανακτηθούν τα αρχεία μου; Ποιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο;
Επιπλέον τι συμβαίνει με τους δίσκους SSD; Ισχύει η ίδια διαδικασία όπως με τους HDD;
Τέλος, εκτός από το Recuva, υπάρχει τρόπος ανάκτησης αρχείων που έχουν διαγραφεί;

Υ.Γ. Όχι δεν έχω προβλήματα με το FBI :P

2 Απαντήσεις

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Το 35 φορες που λεει το ccleaner, και αλλα, οπως το file shredder, ειναι οπως οταν γραφεις κατι με το μολυβι και το σβηνεις με την γομμα, αν το σβησεις μια φορα, απο κατω θα φαινετε, οσο πιο πολλες φορες το περασεις τοσο λιγοτερο ''φαινετε'', αρα και εχεις ελαχιστες πιθανοτητες να το ανακτησεις.
Οσο για τους ssd, απ'οσο ξερω ειναι μια και εξω.
Για ενα καλο προγραμμα ανακτησης εχω ακουσει για το GetDataBack, αλλα δεν ειναι free, αλλα το recuva ειναι απο τα καλυτερα free.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Είναι υπερβολή τα 35 Passes, χαμένος χρόνος. Ένα pass είναι αρκετό για κάθε πρακτική εφαρμογή.

Κανείς που δεν έχει εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων εξειδικευμένων στην ανάκτηση δεδομένων δεν μπορεί να κάνει ανάκτηση μετά από ένα Pass.

Στους SSD το ίδιο το trim διαγράφει οριστικά τα δεδομένα.