Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟχι σημα της bios/ ανοιγοκλεινει ο υπολογιστης.
Giannhs Aravantinos ρώτησε πριν 9 έτη

 Καλησπερα
 
Διαθερω σταθερο υπολογστη τετραετιας με motherboard gigabyte GA H61M S2PV, και το προβλημα ειναι οτι πατωντας το κουμπι  power ο υπολογιστης ανοιγει (ανεμιστηρες φωτακια ολα οκ) αλλα δε βγαζει κανενος ειδους σημα στην οθονη και μετα απο λιγο σβηνει και ξαναπροσπαθει να ανοιξει. Δε νομιζω να προκειται για υπερθερμανση του επεξεργαστη καθως η ψυχτρα δεν εχει σκονες πανω και η παστα ειναι ακομα υγρη(το ελεγξα). Βεβαια φαινεται να το κανει επιλεκτικα οταν γινεται,καθως το πρωι που τον ανοιξα, μια χαρα λειτουργουσε επι 3 ωρες σε windows. To φαινομενο παρουσιαστηκε μετα απο ενα καταναγκαστικο restart απο το κουμπι στο κουτι οταν κολησε εντελως με ενα παιχνιδι.
Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει που δε βλεπω τη Bios;

4 Απαντήσεις

Mike Zardoz απάντησε πριν 9 έτη

Όπως το περιγράφεις 2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλό.Είτε είναι υπερθέρμανση του επεξεργαστή οπότε τσέκαρε θερμoκρασίες είτε πας για αλλαγή Motherboard. Όταν τον δούλεψες κοίταξες θερμοκρασίες για να το τσεκάρεις; Αν προσπαθήσεις να μπείς στο Menu του Bios σε εκείνο το σημείο σου κλείνει η δεν έχεις καθόλου εικόνα και απλά ακούς τα ανεμιστηράκια να δουλεύουν; Δοκίμασε να γδύσεις τον υπολογιστή σου αν έχεις τις γνώσεις και βάλτον να ξεκινήσει με τα απολύτως απαραίτητα. Αν και πάλι δεν ανοίγει κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι Motherboard.

Giannhs Aravantinos απάντησε πριν 9 έτη

Οχι δε γινεται να ειναι υπερθερμανση , καθως αλλες φορες ανοιγει μια χαρα . (πχ τωρα απο απο αυτον σου γραφω) και τον εβαλα να τρεξει βαρια προγραμματα. Οπως σου ειπα φαινεται αν το κανει επιλεκτικα , παει να ανοιξει , δε βγαινει κανενα σημα στην οθονη, τα ανεμιστηρακια μια χαρα, απλα μετα κλεινει και ξαναπροσπαθει να ανοιξει, αλλα αυτο δε συμβανει παντα ,  αλλες φορες μια χαρα ανοιγει η bios και ολα κομπλε. Καλα θα προσπαθησω να τον ανοιγω με συγκεκριμενο υλικο πανω , μηπως βρω ποιο φταιει.
ευχαριστω πολυ παντως

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γιάννη, γράφεις πως η πάστα είναι ακόμα υγρή, και πως το έλεγξες. Όμως, σηκώνοντας την ψύκτρα για να δεις την πάστα, έχεις καταστρέψει την θερμική αγωγιμότητα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις όλη την παλιά πάστα, και να βάλεις καινούρια.

Πάντως, τέτοια τυχαία προβλήματα στο να μην ανοίγει ο υπολογιστής συχνά οφείλονται στο τροφοδοτικό.

Δες και τον οδηγό για το τι να ελέγξεις αν δεν ανοίγει ο υπολογιστής.

Giannhs Aravantinos απάντησε πριν 9 έτη

Οκ τον δοκιμασα σε διαφορετικο τροφοδοτικο, με την βοηθεια ενος φιλου μου, και εκανα 7-8 reboot και δε παρουσιαστηκε τιποτα, οποτε μαλλον αυτο εφταιγε.Εφχαριστω για τις σουμβουλες.