Γιωργης Τσεμπερας ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα και μπράβο για την δουλειά που κάνετε να μας μαθαίνετε τα της τεχνολογίας. Στο θέμα μας..

Έχω τον Q6600 2.4Ghz, mobo Asus P5N-D, 2X1Gb ram DDR2 800MHz(+2Gb Adata 800MHz σύνολο 4Gb προφανώς όχι Dual channel)VGA R7-250, ssd Plextor 128Gb, HDD 500GB Western Digital,κουτί Aplus(!!) και PSU 500Watt.

Η μητρική μου παίρνει μέχρι 8Gb σε Dual channel κι έχει 4 Dimm μνήμης.

Αν αγοράσω 4Χ2Gb DDR2 800MHz θα έχω σε dual chanel 8Gb??? (όσο παίρνει δηλαδή).

Αν όχι σας παρακαλώ πολύ να μου πέιτε πως θα το πετύχω αυτό, δηλαδή και να εξαντλήσω την χωρητικότηα και το Dual channel. Προφανώς όσο πιο οικονομικά γίνεται.. (κρίση στο ελλάνντα!!!)

Υ.Γ.

Μην μου πείτε άλλαξε μηχάνημα!!! Όταν βγουν οι Zen επεξεργαστές θα μπω στο δίλημμα intel vs amd. (προς το παρόν κλίνω σε amd 8cores..)

Ένα τελευταίο, και συγνώμη αν κούρασα, πείτε και για το Folding or the BOINC και τα δύο εξίσου καλά είναι αν κι εγώ τρέχω το πρώτο.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Ναι, παίρνοντας δύο dual channel kit των 4GB θα έχεις 8GB RAM σε dual channel.
Τώρα, το αν αξίζει να επενδύσεις 100 ευρώ, περισσότερο απ' όσο αξίζει ολόκληρος ο υπολογιστής, για μνήμη που δεν θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις σε καμία σύγχρονη μητρική όταν χαλάσει αυτή που έχεις ή την αλλάξεις, αυτό εσύ θα το κρίνεις.
Από εκεί και πέρα, το Folding αφορά κυρίως ιατρικές εφαρμογές, ενώ το Boinc μπορεί να έχει εφαρμογές και σε άλλους τομείς. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, σε όποιο και αν συνεισφέρεις δεν θα πάει χαμένη η συνεισφορά σου.

Γιωργης Τσεμπερας απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ κύριε Άγγελε.

Νομίζω θα την κάνω την επένδυση μιας και θέλω να του προσθέσω και το Boinc στον .. ελεύθερό του χρόνο!!!!