Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareο επεξεργαστης φτανει στο 100% αλλα δεν εχει αποδοση
Γιώργος Καλαβάνος ρώτησε πριν 9 έτη

Εψαξα αρκετα στο internet γενικοτερα σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω. Πριν μερικους μηνες ο υπολογιστης μου αντιμετωπισε προβλημα και άρχισε να κολαει πολυ καθως και τα fps του σε games κτλ απο 60 να γινονται 10. Εκανα "επαναφορα συστηματος" αλλα το προβλημα συνεχιζε να παραμενει, ετσι αναγκαστηκα και εδωσα το laptop μου σε ειδικο ωστε να μπορεσει να λυσει το προβλημα. Αυτος εκανε format αλλα το προβλημα συνεχιζε και παρεμενε και δεν ξερω τι να κανω. Προσπαθησα να αλλαξω μερικες ρυθμισεις ή να δω  εαν καποια αλλη εφαρμογη επιρρεαζει την λειτουργια αλλα τιποτα. Κοιταξα για updates απο την επισημη σελιδα της intel που αντιστοιχει στον cpu και την gpu του laptop μου αλλα δεν αλλαξε κατι.  Για παραδειγμα μολις ανοιγω τον browser (google chrome) απο την αντιστοιχη μικροεφαρμογη που λεει ποσο χρησιμοποιειται ο επεξεργαστης και η καρτα ραμ μου λεει περιπου 30% για τον cpu και για ram 50% ,ενω μολις ανοιγω καποιο παιχνιδι ή εφαρμογη φτανει στο  100% gpu (το ιδιο δειχνει κια απο την καρτελα εργασιων που παω απο ctrl  alt del ). Τι μπορει να φταιει; Το μονο που εχω αλλαξει στο λαπτοπ απο υλικο ειναι ο φορτιστής καθως η μπαταρια ειχε χαλασει και στον παλιο φορτιστει ειχε κοπει το καλωδιο και μου ειχε κλεισει μερικες φορες το λαπτοπ. Οποιος μπορει να βοηθησει τον ευχαριστω πολυ! (εχω windows 7 , intel core i 5).

2 Απαντήσεις

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

το ζητημα ειναι αν σου εκανε φορματ και σου απεγκατεστησε οτι αχρηστο προγραμμα ειχε απο την μαμα εταιρια.......βεβαια ενας i5 με εναν browser μονο ειναι νομιζω λιγο δυσκολο να κολλησει καπου .....διαβασε αυτο το θεμα που εχει ανεβασει ο Αγγελος και αφορα την διαχειρηση εργασιων και τι καταναλωνει καθε προγραμμα ,αν και αμφιβαλω οτι σου εγινε φορματ.....αλλιως παμε σε καποιο προβλημα hardware οπου αλλαζει το πραγμα......
 
https://www.pcsteps.gr/25889-διαχείριση-εργασιών-στα-windows/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γιώργο, για δες τη θερμοκρασία του υπολογιστή. Αν έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης, είναι πιθανό ο επεξεργαστής να κάνει throttling, να μειώνει τις επιδόσεις του για να χαμηλώσει τη θερμοκρασία.