Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΟ Η/Υ λειτουργεί σε αδρανοποίηση?
DSSXe . ρώτησε πριν 6 έτη

Λοιπών ένα πολύ παράξενο πράγμα μου συνέβη σήμερα. Αρχικά άνοιξα τον Η/Υ και μαζί του άνοιξε το chrome χωρίς να το έχω ανοίξει εγώ. Τσέκαρα μια στα προγράμματα τα οποία ξεκινάνε με την έναρξη του Η/Υ όμως δεν βρήκα πουθενά το chrome. Κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή και αυτή την φόρα ξεκινάει αυτόματα η "διαχείριση εργασιών". Την τρίτη φόρα δεν ξεκινάει τίποτα. Τότε δοκιμάζω το εξής. Πατάω επανεκκίνηση έχοντας ανοιχτό το chrome σε μια συγκεκριμένη καρτέλα και με  την επανεκκίνηση ανοίγει το chrome σε αυτή την καρτέλα. Είναι λες και τα windows είτε πατάω τερματισμό λειτουργίας είτε επανεκκίνηση λειτουργούν σαν να αδρανοποιώ το pc. Έριξα μια ματιά στα κουμπιά στις ρυθμίσεις ενέργειας και αμφότερα είναι κανονικά. Έκανα και ένα σκαν με το malwarebytes για τυχών ιούς αλλά δεν μου έβγαλε κάτι. Τι μπορεί να το προκαλεί αυτό?

6 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Κατ' αρχάς, είναι laptop ή desktop; Το κάνει γενικά με όλα τα προγράμματα; Αν δηλαδή ανοίξεις πολλαπλά προγράμματα και κάνεις τερματισμό, όταν τον ξανανοίξεις είναι όλα εκεί; Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το fast startup;

DSSXe . απάντησε πριν 6 έτη

  1. Έχω desktop
  2. Το κάνει μόνο με το chrome και την διαχείριση εφαρμογών. Με το edge δεν το έκανε.
  3. Έχω απενεργοποιημένη την γρήγορη εκκίνηση

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Για τον Chrome, εφάρμοσε τα βήματα της τελευταίας απάντησης από εδώ:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-start/chrome-opens-automatically-after-startrebooting-on/f1c1973f-d7d1-4267-a5ee-d20ddc49d0f1
Ρίξε και μια ματιά στη διαχείριση εργασιών στην καρτέλα εκκίνηση για τυχόν προγράμματα που δεν θέλεις να ξεκινούν με τον υπολογιστή. Επίσης, τσέκαρε και στον φάκελο εκκίνησης των Windows (πλήκτρο των Windows + R --> γράψε shell:startup).
Ερώτηση: Σε περίπτωση που κλείσεις τον υπολογιστή, χωρίς να έχεις ανοιχτό κάποιο πρόγραμμα, εξακολουθεί να τα ανοίγει ή όχι;

DSSXe . απάντησε πριν 6 έτη

Εφάρμοσα αυτό που λέει για το chrome αλλά δεν λειτούργησε.

Στην καρτέλα εκκίνηση έχω να ανοίγουν μόνο 3 προγράμματα, το windows defender, το f.lux, και το μtorrent που αμφότερα θέλω να ανοίγουν μαζί με τον υπολογιστή για διαφορετικούς λόγους. Στο shell startup που μου είπες είχε μόνο μια εφαρμογή που την είχα απενεργοποιήσει από την εκκίνηση έτσι και αλλιώς. Για παν ενδεχόμενο την σούταρα και τώρα είναι κενό. Έβαλα να φαίνονται και τα κρυφά αρχεία αλλά δεν υπήρχε κάτι

Η απάντηση είναι όχι. Το chrome θα το ανοίξει μόνο αν το αφήσω ανοιχτό το ίδιο και την διαχείριση εφαρμογών. Δοκίμασα και με άλλα προγράμματα μέχρι και με κάποιο παιχνίδι όμως κανένα άλλο δεν μου το κάνει αυτό.

Έχω windows 10 x64 την τελευταία έκδοση. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν το πρόβλημα είναι του fall update η όχι καθώς τυχαία το ανακάλυψα.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Λοιπόν, το δοκίμασα μόλις και γίνεται και σε μένα. Άρα λογικά είναι ο τρόπος του browser ή των Windows να προστατέψουν τα δεδομένα σου πχ σε μια διακοπή ρεύματος, ή σε περίπτωση που κάνει επανεκκίνηση για updates, έτσι ώστε να μη χάσεις τις τρέχουσες εργασίες.
Οπότε δεν έχεις κάτι για να ανησυχείς.

DSSXe . απάντησε πριν 6 έτη

Πολλά ευχαριστώ. Αν και έχω απορίες γιατί αυτό γίνεται μόνο με το chrome και την διαχείριση εφαρμογών εφόσον γίνεται και σε άλλους είναι καθησυχαστικό.