Alitiz miden ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε καλησπέρα.

Χάλασε που λες to pc ενός φίλου. (Disk boot fail γράφει στην αρχή)
Το pc του που λες, έχει μέσα σημαντικά μουσικά αρχεία που θέλουμε να ανακτήσουμε. 

Πρόβλημα 1ο: Δοκίμασα λοιπόν να συνδέσω τον σκληρό του δίσκο στον δικό μου υπολογιστή.
Αφού λοιπόν το έκανα, παρατήρησα ότι το PC μου, "βλέπει" ουσιαστικά τον σκληρό δίσκο του φίλου μου στην καρτέλα "διαχείριση συσκευών", αλλά παρόλα αυτά, όταν μπαίνω στο "Ο υπολογιστής μου" δεν είναι πουθενά. Ουσιαστικά δεν με αφήνει να ανοίξω τον σκληρό δίσκο για κάποιο λόγο.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι κάποιο παράξενο πρόβλημα και ότι φταίει το δικό μου το PC. Δοκίμασα λοιπόν να το συνδέσω σε ένα παλαιότερο Pc, ένα δυπήρινο Intel στα Windows 7 και πάλι. Και κέρδισα την μάχη

Πρόβλημα 2ο: Αφού λοιπόν μπορούσα πλέον να δω τα περιεχόμενα του φακέλου, ξεκίνησα να αντιγράφω τα αρχεία που ήθελα. Εκεί αντιμετώπισα πάλι μια δυσκολία.
Ο σκληρός δίσκος έχει ένα φάκελο εν ονόματι "Admin" που δεν με αφήνει ούτε να το ανοίξω ούτε να το αντιγράψω. Εν τω μεταξύ το 50% των αρχείων που θέλω να ανακτήσω είναι μέσα σε αυτόν τον φάκελο.

Γενικές πληροφορίες ερώτησης.

Ο υπολογιστής μου: Amd, 8 pirino, 8 Gb ram, Windows 7
O υπολογιστής του φίλου μου: Amd, 4 pirino, 2 Gb ram, Windows 7
Παλιό Intel pc: 2pirino, 2 Gb ram,  Windows 7

Η σύνδεση του δίσκου είναι SATA by the way

4 Απαντήσεις

Maxmike Camper απάντησε πριν 9 έτη

αφου βλεπεις τον σκληρο μπορεις να βαλεις ενα προγραμμα ανακτησεις αρχειων πχ recuva αν και στην θεση σου θα εβαζα ενα live cd linux px ubuntu που δεν νιωθουν ουτε απο admin ουτε απο τπτ....μετα φορματ στον δισκο μεσα απο τα λινουξ σε μορφη ntfs και ετοιμος.(εαν φυσηκα δεν εχει κτυπησει που λογικα αφου τον βλεπεις δεν ειναι για πεταμα συμβουλη μου κρατα τον αλλα σαν δευτερο) ;-)

Alitiz miden απάντησε πριν 9 έτη

Ο υπολογιστής μου βλέπει τον σκληρό δίσκο στο Device Manager αλλά δεν το βλέπει καθόλου στο "Computer" και έτσι δεν μπορώ να τον ανοίξω.

Τι να κάνω; Έχω απελπιστεί :P

Χρησιμοποιώ μόνο windows, δεν τα πάω καλά με τα linux, δεν έχω linux πουθενά βασικά.

Maxmike Camper απάντησε πριν 9 έτη

οπως σου ειπα και παραπανω μπορεις να βαλεις τα λινουξ σε ενα στικακι δεν ειναι δυσκολο και μπορεις να βρεις οδηγειες εδω--->https://www.pcsteps.gr/1553-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BD/
η αλλη λυση εινια να κατευασεις το recuva στο πισι που εχεις τωρα τον σκληρο και ας μην το βλεπεις στον υπολγιστη μου και να κανεις ανακτηση απο κει.οδηγειες εδω-->https://www.pcsteps.gr/308-anaktisi-dedomenon-apo-skliro-disko/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Επειδή φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα δικαιώματα χρήσης του συγκεκριμένου φακέλου και των αρχείων, και εγώ θα συμφωνήσω πως με ένα Ubuntu Live USB είναι η πιο εύκολη μέθοδος να αντιγράψεις τα αρχεία.

Αν σε δυσκόλεψαν οι οδηγοί που σου έγραψε ο Maxmike Camper, μπορείς να δεις εδώ πώς να φτιάξεις ένα live USB ώστε να ανοίξεις από εκεί το δίσκο.