Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟ σκληρός δίσκος χρησιμοποιείτε στο 100%
DSSXe . ρώτησε πριν 8 έτη

Έχω σε έναν σταθερό υπολογιστή έναν seagete δίσκο του 1tb. Αρχικά μου έκανε διάφορα κουλά όμως τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν είχα πρόβλημα. Τώρα το pc μου βγάζει συνέχεια μπλέ οθόνες με το σφάλμα critical process died. Κάθε φορά που το ανοιγώ ο σκληρός δίσκος είναι στο 100%. Μετά από μερικά λέπτα πέφτει στο 0% όμως με μια απλή εργασία ξαναπηγαίνει στο 100% και αν ζοριστεί λίγο παραπάνω βγάζει μπλέ οθόνη με το ίδιο eror. Μιλάμε για καθαρή εγκατάσταση Windows 10 Home το build 1607 και με τα 800gb+ ελευθέρα. Τα μόνα προγράμματα που έχω εγκατεστημένα είναι chrome, mozilla, peazip, vuze και τους drivers κάρτας γραφικών και εκτυπώτη. Έκανα και scanαρίσμα για ιούς χωρίς να βρεθεί κάτι. Τι μπορεί να φταίει?

9 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

Το πιθανότερο είναι ο δίσκος σου να βρίσκεται στα τελευταία του.

Κάνε έναν έλεγχο δίσκου με το CrystalDiskInfo και δοκίμασε επιδιόρθωση μέσα από τα Windows, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτού του άρθρου:

https://www.pcsteps.gr/107260-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/

DSSXe . απάντησε πριν 8 έτη

Δυστυχώς το πράγμα γίνεται χειρότερο. Μετά από κάθε μπλέ οθόνη ο υπολογιστής αργεί όλο και περισσότερο να ανοίξει, και κολλάει και περισσότερο μέχρι να ξαναπετάξει μπλέ οθόνη. Πλέον είναι αδύνατον να κάνω οποιάδηποτε διεργασία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τρέξω κάποια διάγνωση χωρίς να μπω στα windows? Τον σκληρό δίσκο τον έχω 11 μήνες. Σε αυτήν την κατάσταση τον καλύπτει η εγγύηση και αν ναι πως?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δες αν μπορείς να κάνεις εκκίνηση από κάποιο linux usb. Αν στο περιβάλλον του linux όλα είναι οκ, τότε ο σκληρός σου πρέπει να πάει για αντικατάσταση.

Για να δημιουργήσεις ένα τέτοιο usb, ρίξε μια ματιά εδώ:

https://www.pcsteps.gr/14678-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-boot-usb/

Και εδώ:

https://www.pcsteps.gr/20878-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-ubuntu-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-windows/#_Live

Αφού βεβαιωθείς πως φταίει ο δίσκος, πρέπει να απευθυνθείς στο κατάστημα που τον αγόρασες και να ζητήσεις αντικατάσταση. Είναι μέσα στην εγγύηση, εφόσον δεν του προκάλεσες εσύ κάποια φθορά, και κανονικά έπρεπε να τον είχες επιστρέψει πιο νωρίς. Λογικά θα σου δώσουν καινούργιο σκληρό.

DSSXe . απάντησε πριν 8 έτη

Με linux mint όλα λειτουργούν ρολόι. Τον είχα στείλει πριν ενά μήνα όμως μου είπαν πως είναι εντάξει και μου τον έστειλαν πίσω. Και πράγματι για μερικές εβδομάδες ήταν εντάξει όμως πάλι μου έκανε ότι έκανε. Αν το ξαναστήλω πίσω λογικά θα μου πουν πάλι το ίδιο. Δεν ξέρω τι να κάνω με δαυτούς.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Έτσι όπως το περιγράφεις, είναι σίγουρα πρόβλημα του σκληρού.

Στείλ'τον πάλι πίσω για έλεγχο και δείξ'τους και screenshots με το πρόβλημα.

Ανάφερε ότι ο σκληρός μπορεί να λειτουργήσει σωστά για λίγο διάστημα, αλλά μετά έχει πάλι θέμα.

Στείλε και ένα μήνυμα απευθείας στη Seagate για να δεις μήπως σου τον αλλάξουν αυτοί.

DSSXe . απάντησε πριν 8 έτη

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με την seagete?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από εδώ μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία:

http://www.seagate.com/gb/en/support/warranty-and-replacements/

DSSXe . απάντησε πριν 8 έτη

Λοιπόν για να είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται για κάποιο ιό η κάποια ασυμβατότητα έκανα format και έβαλα τα windows 7. Κάνοντας εγκατάσταση μόνο τους drivers και ακολουθώντας τον οδηγό με τον CrystalDiskInfo μου έβγαλε κατάσταση υγείας κάλη. Είχε 0 κατεστραμένους τόμεις όμως είχε πάρα πολύ μεγάλα νούμερα στις κατηγορίες "Σφάλματα ανάγνωσης" και "Σφάλματα αναζήτησης". 180.000.000+ περίπου στο ένα και 150.00.000+ στο περίπου στο άλλο. Έτρεξα το HDDScan και μου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα.

http://imgur.com/SKB29e9

http://imgur.com/a/B3VE0

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Με το format δεν έχει διορθωθεί η κατάσταση να φανταστώ;

Αν όχι, επέστρεψέ τον άμεσα και ζήτησε αντικατάσταση.