Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟ Υπολογιστής Δεν Βλέπει όλους τους SSD
Panagis Vatistas ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
 Διαθέτω ένα σύστημα Η/Υ το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω:

  1. MSI Z270 Gaming M5
  2. Intel Intel Core i7-7700K 4.2GHz
  3. 2x Corsair Vengance LPX 8Gb 3200 MHz DDR4
  4. Msi Vga GeForce GTX 1080 Gaming X 8GB
  5. Samsung Evo 850 120 Gb
  6. Intel SSD 120 Gb
  7. Western Digital SSD Green 120GB

 Ο υπολογιστής είναι καινούριος τον αγόρασα τον Ιανουάριο του 2017 χωρίς λογισμικό.
 Όταν αγόρασα τον υπολογιστή δοκίμασα να βάλω πάνω τους δύο SSD που είχα τότε (Samsung & Intel) και έναν μηχανικό Seagate Barracuda 500 Gb που είχα από το παλιό κουτί και τον χρησιμοποιούσα για να αποθηκεύω εκεί ότι κατεβαζόταν από torrent πριν να τα κατηγοριοποιήσω στον εξωτερικό μου σκληρό. Όμως ο μηχανικός κόμπλαρε όλο το σύστημα ή που φαινόταν αυτός, και ο Intel (που τον είχα secondary για προγράμματα και παιχνίδια) δεν εμφανιζόταν ή αν άλλαζα SΑΤΑ φαινόταν ο Intel και χανόταν ο Seagate. Έτσι αναγκαστικά μέχρι πρωτινός είχα μέσα τους δύο SSD τον Samsung και τον Intel και λειτουργούσαν και οι δύο κανονικά χωρίς πρόβλημα. Όταν αγόρασα και τον WD τον έβαλα στο σύστημα έκανα format και πέρασα τα Windows 7 Ultimate αντί για τα Professional που περνούσα συνήθως γιατί ήθελα να αλλάξω γλώσσα από ελληνικά που είναι το δισκάκι που έχω, σε αγγλικά. Για C: χρησιμοποιώ πάντα τον Samsung. Όταν τελείωσα το format φαίνονταν μόνο ο C: και ο Intel Μην τα πολυλογώ δοκίμασα όλες τις πιθανές συνδέσεις SATA- SSD που μου κατέβηκαν στο κεφάλι, δοκίμασα όλους τους σκληρούς σε όλες τις SATA αλλά κανένα αποτέλεσμα. Άνοιξα το Windows Disk Manager και είδα ότι έναν το σύστημα βλέπει έναν τρίτο σκληρό δίσκο των 120 Gb αλλά δεν με αφήνει να τον επεξεργαστώ (να δημιουργήσω partition ή να του κάνω format ώστε να τον δω στο μενού "Ο Υπολογιστής Μου"). Μπήκα και στο BIOS και πάλι δεν βλέπω τον Western Digital στο Boot Device Option.
 Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει γιατί εγώ έχω βραχυκυκλώσει και δεν μπορώ να βρω καμία πιθανή αιτία για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.    

 Ευχαριστώ Πολύ Εκ Των Προτέρων.
             Παναγής Βατίστας

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, αρχικά πες μας, τι τροφοδοτικό έχεις?

Panagis Vatistas απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα,
 Με συγχωρείτε για την παράλειψη. Έχω ένα Corsair CS750M με ισχύ στα 750Watt.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα φίλε μου, αρχικά είχα μία ελπίδα ότι πιθανόν θα είχες μικρό τροφοδοτικό και για αυτό είχες προβλήματα..
Σε πρώτη φάση δοκίμασε με μόνο το WD να εγκαταστήσεις τα Windows. Εάν υπάρχει θέμα τότε ίσως να είναι προβληματικός o δίσκος.
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να φταίει η μητρική σου. Σε δεύτερη φάση, εάν είναι μέσα στην εγγύηση στείλε την να την ελέγξουν.

Panagis Vatistas απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
 Θα δοκιμάσω την λύση που μου προτείνεις και αν έχω και πάλι πρόβλημα θα επανέλθω.
 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.