Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΟ υπολογιστης χανει τον SSD δισκο,τι μπορει να φταιει?
Duality RS ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα,αντιμετωπιζω στο PC μου το εξης προβλημα,κατα διαστηματα χανει τον SSD δισκο(samsung 850 evo) και οταν κλεινω το PC και παω να το ανοιξω,πεταει μηνυμα Reboot And Select Proper Boot Device,καποιες φορες cmos bad checksum,ενω οταν μπαινω στο Bios δεν υπαρχει πουθενα ο SSD,μονο ο δευτερος HDD δισκος.
Ετσι,αναγκαζομαι να παταω F8 ωστε να επιλεξω manual να κανει boot απο τον SSD δισκο,επισης να μπαινω στο Bios και να διορθωνω το IDE configuration σε AHCI.
To λειτουργικο ειναι Windows 10 32 bit Professional,με το τελευταιο update falls creator περασμενο.Το μηχανημα ειναι παλιο και η κυρια χρηση ειναι σερφαρισμα/κατεβασμα,εχει περαστει το τελευταιο bios version με flashαρισμα,καθαριζεται συχνα με blower φυσερο και εχουν ελεγχθει τα καλωδια και οι τροφοδοσιες στους δισκους,ενω εχει αλλαχθει με καινουρια μπαταρια το cmos,στο οποιο εχει γινει αρκετες φορες clear.
Τι μπορει να φταιει,ειναι απο hardware το προβλημα η απο windows πλευρα? Ευχαριστω,αναμενω τις γνωμες σας.

1 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Έτσι που τα περιγράφεις το ποιο πιθανών ειναι να υπάρχει πρόβλημα στην μητρική (bios) Γιατί δεν δικαιολογείτε διαφορετικά να χάνει της ρυθμισεις που βάζεις και να πετάει αυτά τα σφάλματα, αφού εχει και καινούργια μπαταρία. Δοκίμασε να συνδέσεις  τον ssd σε άλλον contoller αν υπάρχει, αν όχι διαφορετικά κανε αλλαγή με τον άλλο δίσκο μεταξύ τους και δες συμπεριφορά.