Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tablet“Πάγωμα” της οθόνης μου στο Laptop μου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μου: εκεί που παρακολουθώ ή χειρίζομαι κάτι, ξαφνικά στην οθόνη,"παγώνει"η εικόνα, μετά ο ήχος και τέλος ο κένσορας! Για να επανέλθω, πρέπει να κλείσω και να ανοίξω από το κουμπί τον υπολογιστή για να συνεχίσω, αφού φορτώσει, εκ νέου, ο Η/Υ. Συμπληρωματικά αναφέρω ότι έχω λειτουργικό σύστημα windows 10 και ο υπολογιστής προστατεύεται-εκτός του συστήματος- και με αγορασμένο το BitDefenter...τέλος η ψύξη, εκτός της συσκευής, συνεπικουρείται και με μόνιμη εξωτερική βοήθεια, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Ευχαριστώ!

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Στέλιο

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών του laptop. Τι χαρακτηριστικά έχει το laptop;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Δεν την καταλαβαίνω, δεν την ξέρω την απάντησή σου...δεν χρησιμοποιώ γραφικά, ούτε ξέρω για τους drivers των γραφικών. Επίσης σου κάνω γνωστό ότι τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ, βασικά, για ενημέρωση (κοινωνικά δίκτυα, YouTube, M.M.E., και ψυχαγωγία ( π.χ. ταινίες ελληνικές- ξένες). Τώρα όσον αφορά το Laptop είναι της SONY vaio (VGN-FW31M). Δεν ξέρω αν βοήθησα για να με..βοηθήσεις! Πάντως σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το laptop έχει αρκετά χαμηλά χαρακτηριστικά, οπότε ίσως το φορτώνεις παραπάνω απ' ότι αντέχει.

Απ' όσο βλέπω, ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει επίσημα τα Windows 10 για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πήγαινε στα εγκατεστημένα προγράμματα και δες αν υπάρχει κάποιος driver γραφικών εγκατεστημένος. Λογικά στο όνομα του θα έχει κάτι σχετικό με AMD ή Radeon.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο, δεν πρέπει-γνώμη μου- να το φορτώνω (το laptop), διότι η χρήση - σε αυτά που αναφέρομαι παραπάνω - γίνεται διαδοχικά (και όποτε και αυτό γίνεται). Και αν μου επιτρέπεις ο υπολογιστής αυτός, είναι ένας κορυφαίος της SONY, με υψηλής, σχετικά, οικονομικής αγοράς! (Συμπληρωματικά: με αλλαγή σκληρού δίσκου σε SSD 500GB της SAMSUNG με 17 inches οθόνης, και με σύνδεση στο router VDSL και ταχύτητες των 100 mbps). Όσο για τα windows 10, αυτά είναι εγκατεστημένα από την αρχή της κυκλοφορίας των στον υπολογιστή...Τέλος, δε βλέπω στα εγκατεστημένα προγράμματα, κανένα driver με αυτό το λογότυπό. Σου επισυνάπτω όλα τα προγράμματα του Η/Υ και με αυτό, και πάλι σε ευχαριστώ και ζήτω συγγνώμη αν σε κούρασα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Όντως δεν έχει εγκατασταθεί κάποιος driver αυτόματα, και από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποστήριξη για Windows 10 από τον κατασκευαστή, δεν μπορείς ούτε χειροκίνητα.

Καλό είναι να δοκιμάσεις μια επαναφορά των Windows και να δεις αν το πρόβλημα εμφανιστεί ξανά.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, και για τον χρόνο σου!