Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠαγωμένη οθόνη στα windows 10
chris grigoriadis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σε όλους...
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από την τελευταία πρόσφατη αναβάθμιση των win 10, απλώς το αναφέρω, καθώς μπορεί να είναι και εντελώς συμπτωματικό. Ο υπολογιστής έχει τον A10 5800, 8g ram και gigabyte μητρική (f2A85).
Το πρόβλημα είναι ότι ξαφνικά κολλά όλο το σύστημα, παγώνουν δηλαδή τα πάντα (ποντίκι και πληκτρολόγιο) και η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση με το restart button. Με διάφορα προγράμματα που αναφέρετε και εσείς σε αντίστοιχα άρθρα έκανα όσους ελέγχους μπόρεσα σε επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη και σκληρό, αλλά δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Με το iobit ενημέρωσα όλους τους drivers που ήθελαν ανανέωση, από εκείνη την ώρα δεν έχει ξανασυμβεί το πρόβλημα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν το έκανε συνεχώς, αλλά κατά διαστήματα. Την ώρα που συμβαίνει η ram και ο επεξεργαστής δεν τρέχουν βαριά προγράμματα. Ο υπολογιστής είναι στον 5ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας του και καθαρίζεται τακτικά στο εσωτερικό του, το μόνο που δεν έχω αλλάξει είναι αγώγιμη πάστα, αλλά οι θερμοκρασίες του όποτε τις τσέκαρα είναι κανονικές προς λίγο υψηλές (το πολύ 75 με 80 βαθμούς).
Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα ελέγχου εάν το πρόβλημα επαναληφθεί; Τροφοδοτικό; (είναι ακόμη μέσα στην πενταετή εγγύηση). Μητρική;
Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος

1 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Για αρχή, θα πρέπει να δεις αν φταίει το software. Αν ξανασυμβεί, θα πρέπει να δοκιμάσεις σε ασφαλή λειτουργία, και γενικά να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίει η αναβάθμιση των Windows. Μετά θα προχωρήσεις στο hardware.