14Thodoris . ρώτησε πριν 6 έτη

Kαλησπερα εχω το εξης συστημα.
Cpu amd fx6350
Ram 2x4gb 1600mhz
Mobo gigabyte ga990 xa ud3
Power supply 500w coolermaster extreme power plus
Και προσφατα εκανα αναβαθμιση και άλλαξα την καρτα γραφικων με μια gigabyte gtx 1060 3gb winforce. Και καπου εδω ξεκιναει το εξης προβλημα οταν μπαινω στα παιχνιδια κολλάει και δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε να βγω ουτε να ανοιξω το task manager για να το κλεισω απο εκει τιποτα οποτε παω αναγκαστηκα στην επανεκκίνηση. Και παρατηρησα πως οσο καλυτερη εχω την αναλυση τοσο πιο γρηγορα κολλαει μεσα στο παιχνιδι. Αφου εγινε κανα 2-3 φορες αυτο το πραγμα και εκανα επανεκκίνηση την 4η φορα ειπα να το αφησω να δω τι θα κανει απο μονο του μηπως και ανταποκριθεί αλλα μετα απο μερικα λεπτα εκτελει μονο του επανεκκίνηση. Ερωτηση? Ειναι ο γνωστος ορος bottleneck που παθαινουν τα pc και στην συγκεκριμενη περιπτωση ο cpu μου η να ανησυχώ για κατι αλλο.? Σημειωση. Εχω κανει απεγκατασταση των drivers της gpu με προγραμμα που σβηνει ολα τα αρχεια και επειτα ξανα εγκατασταση τους αλλα παλι τα ιδια.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θοδωρή, δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα..δοκίμασες σε διαφορετικά παιχνίδια? Για απομάκρυνση των driver δες και εδώ:
https://www.pcsteps.gr/224148-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-driver-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows/

14Thodoris . απάντησε πριν 6 έτη

Μετα απο καποια συζητηση που ειχα μου ειπαν οτι το τροφοδοτικο που εχω δεν κανει διοτι το καλωδιο που δινει στην gpu βγαζει 12a ενω η gpu ζηταει 18a το θεμα ειναι οτι εγω θελω να σιγουρευτω πως ειναι απο το psu γιατι δεν ειμαι για να πεταω τζαμπα λεφτα και εκτος αυτο αν αγορασω psu θα ειναι καποιο ετσι ωστε να με καλυψει και για μελλοντικες αλλαγες που σκεφτομαι να κανω με ryzen 5 1600

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Στο τροφοδοτικό έχεις μπερδέψει τα volt με τα ampere. Στα 12 Volt βγάζει 18 Ampere.

Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού να μην επαρκούν, εφόσον λειτουργεί σωστά. Επίσης το bottleneck δεν εκδηλώνεται ποτέ με τέτοιου είδους κολλήματα.
Αυτό που έχεις είναι κάποιο πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα με το hardware. Εφόσον το μόνο που άλλαξε είναι η κάρτα γραφικών, το πιθανότερο είναι πως έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι.
Θα μπορούσε βέβαια να είναι και κάποιο ελάττωμα στο τροφοδοτικό, που να μην είχε εκδηλωθεί προηγουμένως, αλλά η πιθανότητα είναι κατά πολύ μικρότερη.
Στη θέση σου θα επέστρεφα την κάρτα γραφικών εκεί που την πήρα, για αλλαγή.

14Thodoris . απάντησε πριν 6 έτη

Ναι συγγνωμη λαθος το εγραψα. Πως γινεται ομως οταν παιζω σε low-medium να παιζει κανονικα.? Εκει δημιουργειται το μεγαλο ερωτημα και ο κληρος πεφτει παλι στην τροφοδοσια.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ελαττώματα στην κάρτα γραφικών μπορούν να εκδηλωθούν μόνο όταν ζορίζεται, ανεξαρτήτως τροφοδοτικού.
Δεν έχει καμία λογική 500W τροφοδοτικό, επώνυμο και με πιστοποίηση, να μην είναι αρκετό για μια απλή GTX 1060. Μόνο αν το τροφοδοτικό είναι ελαττωματικό. Και τα τροφοδοτικά είναι γενικά απλές συσκευές, πολύ σπανιότερα θα παρουσιάσουν ελαττώματα.