Dim ρώτησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα σας... Πριν λίγους μήνες και λόγω ανοησίας μου και μη γνωρίζοντας καλά από υπολογιστές βρήκα και προσπάθησα να βάλω κάποια cheat που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για ένα παιχνίδι με αποτέλεσμα βάζοντας τα cheat στο παιχνίδι να βάλω και ιό στον υπολογιστή μου... Μετά από όλα αυτά ο τεχνικός μου έκανε format και ότι χρειαζόταν ώστε ο υπολογιστής μου να καθαρίσει... Τώρα έχοντας καθαρό τον υπολογιστή μου ξανά εγκατέστησα το παιχνίδι που είχα βάλει cheat πριν και η απορία μου είναι η εξής... Επειδή όταν ξανά έβαλα το παιχνίδι το οποίο έχω αγοράσει από το microsoft Store είδα ότι οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού είναι όπως τις είχα και πριν μάλλον λόγω ότι είχαν αποθηκευτεί τα στοιχεία του παιχνιδιού στο cloud ή το one drive... Είναι λοιπόν δυνατόν να είχαν παραμείνει και οι ιοί αποθηκευμένοι σε κάποιο cloud ή one drive ή δε ξέρω εγώ που αλλού και κατεβάζοντας πάλι το παιχνίδι από το microsoft Store να κατέβασα και τους ιούς?
Η ερώτηση μου είναι ίσως ανόητη αλλά δε γνωρίζω από αυτά και κάπου διάβασα ότι στο cloud μπορούν να αποθηκευτούν μολυσμένα αρχεία.
Να σημειωθεί ότι με το φορματ που έγινε στον υπολογιστή διαγράφηκαν όλα από μέσα τα πάντα και ξανά έγινε καθαρή εγκατάσταση των windows 11. Επίσης το παιχνίδι που είχα βάλει cheat είναι αγορασμένο και κατεβασμένο μετά από το microsoft Store/xbox app 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας καλή σας συνέχεια.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου, λίγο δύσκολο μου φαίνεται να έχουν παραμείνει κάπου τα μολυσμένα αρχεία. Στο cloud θα έχουν αποθηκευτεί ορισμένα αρχεία τα οποία θα έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις και την εξέλιξη του παιχνιδιού..για παν ενδεχόμενο όμως μπορείς να κάνεις και έναν έλεγχο με αυτό το εργαλείο για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι ΟΚ.

Dim απάντησε πριν 8 μήνες

Ευχαριστώ πολύ... Αν το Malware bytes  είναι απλά ένα antivirus εγώ τρέχω το antivirus των windows 11 που είχε μέσα (μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλό) και κάνω full scan και δε μου βγάζει κάποιο ιό... Εκτός αν το malware bytes που μου συστήνετε έχει τη δυνατότητα να τρέξει και να ελέγξει μόνο το cloud για παράδειγμα μπας και βρει κάτι... Αλλά λογικά και το full scan των windows που σαρώνει όλο τον υπολογιστή θα το έβρισκε έτσι δεν είναι?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Δεν σκανάρει το cloud αλλά τοπικά τον υπολογιστή σου. Δεν είναι απλό antivirus, δρα συμπληρωματικά με το antivirus των Windows.

Dim απάντησε πριν 8 μήνες

Οκ ευχαριστώ πολύ... Το έβαλα τελικά και έκανα από custom scan να σκαναρει τα πάντα και όλους τους δίσκους που έχω και δε βρήκε κάτι... Πιστεύω πως το έκανα σωστά... Ευχαριστώ για το χρόνο σας καλή σας συνέχεια.