Γιάννα Χονδροκούκη ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα… ήθελα να ρωτήσω ,έχω παλαιό pc και επειδή είμαι γραφίστας (δουλεύω πολύ το Photoshop, θα προσθέσω και τα Illustrator,InDesign) καθώς θέλω να επεξεργάζομαι και προγράμματα τύπου Premiere (για βίντεο), θέλω να ρωτήσω με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να πάρει μπρός έστω και λίγο το pc άν το αναβαθμίσω, ώστε να είναι όκ με  αυτά τα προγράμμα γτ γενικά κολάει, υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσω κάτι -λ.χ. μνήμη ; – ,σχετικά με λίγο κόστος; Γιατί είναι και παλιός.. (παραθέτω παραπάνω εικόνα σχετικά με πληροφορίες από το PC… )

**Επίσης,ξέρετε κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο που να μοιάζει με το Premiere λ.χ. (δλδ. να μήν είναι για αρχάριους,να έχει εφέ κ.λ.π.) που να τρέχει κάπως καλά με βάση τα χαρατηριστικά του PC ;  
Σας υπέρευχαριστώ…

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιάννα, από τη στιγμή που έχεις 32bit έκδοση των Windows το σύστημα σου δεν μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερη μνήμη από τα 4GB. Συνεπώς για να πας σε μεγαλύτερη ram θα πρέπει να προηγηθεί πρώτα ένα format.

Πόση RAM Χρειάζεται ο Υπολογιστής Μου για Κάθε Χρήση?


Εναλλακτικές εφαρμογές για επεξεργασία video μπορείς να βρεις στον σχετικό μας οδηγό:
https://www.pcsteps.gr/109314-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Γιάννα, σε τόσο παλιό υπολογιστή μόνο RAM μπορείς να προσθέσεις, με format όπως ανέφερε και ο Γιώργος. Όμως το αν μπορείς να προσθέσεις και πόση εξαρτάται από τη μητρική σου και από τον τύπο της RAM.
Αν έχεις μνήμη DDR2 και μητρική με μόνο δύο θύρες για μνήμη, είναι ασύμφορο να βάλεις περισσότερη από 4GB συνολικά, καθώς μόνο η μνήμη κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ.
Επίσης, η επεξεργασία του βίντεο έχει απαιτήσεις από τον υπολογιστή όχι λόγω του προγράμματος, αλλά λόγω της ίδιας της φύσης του βίντεο. Σίγουρα δεν λειτουργούν όλα τα προγράμματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αλλάζοντας πρόγραμμα να νιώσεις ξαφνικά πως ο υπολογιστής “ανάσανε” στην επεξεργασία του ίδιου βίντεο, η διαφορά θα είναι ελάχιστη, και το πιθανότερο αδιόρατη. Και αυτό χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μάθεις ένα νέο πρόγραμμα τόσο καλά όσο γνωρίζεις αυτό που χρησιμοποιείς ενδεχομένως για χρόνια.

Γιάννα Χονδροκούκη απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα ,σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας! 
Αν άλλαζα μόνο επεξεργαστή για αρχή, θα έπρεπε να αλλάξω και μνήμη απαραίτητα; Λ.χ. να έβαζα Intel Core 5…  για να μήν αγοράζω ολόκληρο pc εξ αρχής…
**Sorry, για τη γενική ασχετοσύνη… και ευχαριστώ και πάλι  🙂

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η μητρική σου δεν παίρνει καμίας γενιάς i5, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επιλογή για αναβάθμιση επεξεργαστή χωρίς να αλλάξεις και τη μητρική και τη RAM.