Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπαλιος υπολογιστης αναζοωγονηση και αγορα καινουργειου
Nikos Kal ρώτησε πριν 9 έτη

καλησπερα σας και παλι. εχω στην κατοχη μου εναν η/υ απτο 2004(χαρακτηριστικα δεν θυμαμαι δυστηχως) ο οποιος δουλευε ρολοι.πριν 3 χρονια με τις διακοπες ρευματος κατι καηκε και σαν εγγυηση που ειχε τον πηγαμε για φτιαξιμο.το θεμα ειναι οτι ο τεχνικος πρεπει να μην ειχε ιδεα και καταφερε να καψει σχεδον τα παντα.βεβαιος τα αντικατεστησε και για εναν χρονο το πισι πηγαινε ρολοι και με φουλ εφαρμογες καθως επισης και πολλα παιχνιδια( αναρωτιεμαι πως δεν κολαγε) . βεβαια εκει αρχισααν τα προβληματα, ανεβαζε τρελες θερμοκρασιες τοσες που καταφερνε να ζεστανει ολο το δωματιο τον χειμωνα. σκεφτικα πως αν ανοιξω την πλαινη πορτα θα μπορει να παρει καλυτερα αερα. μεγα λαθος, το ανοιξα ολο κομματι κομματι τον καθαρισα και στην συνεχεια εβαλα thermal paste στον επεξεργαστη γιατι δεν ειχε ιχνος. δουλεψε για ενα διαστημα αλλα αργοτερα εσβηνε παλι μονος του χωρις καμια προηδοποιηση.τον παρατησα μιας και δεν ειχα οικονομικη δυνατοτητα. τωρα σκεφτομαι να τον παω σε τεχνικο να δει τι προβλημα εχει και να τον αναβαθμισει με κοστος μικροτερο των 100 ευρω. δικαιολογω αυτο το κοστος γιατι το πισι θελω νανε αποκλειστικα για ιντερνετ ταινιες οφισ. οχι για παιχνιδια και αυτο γιατι σκεφτομαι να αγορασω ή να φτιαξω πισι εως 500 ευρω αποκλειστικα για παιχνιδια. δηλαδη παιχνιδια σαν το gta v ιντερνετ για online gaming και ενα καλο αντιικο.
το σκεπτικο μου ειναι καλο? αν οχι γιατι ? το κοστος που θα χρειαστει για περετερω αναβαθμισεις , και τι μου προτεινετε να κανω. το σκεπτικο ειναι οτι αν ενας υπολογιστης ακομη και 500 ευρω ειναι αποκλειστικα για ενα σκοπο θα μπορει να αποδωσει τα μεγιστα γιατι δεν θα επιβαρινεται και ο αλλος θα χρησιμευει για οποιαδηποτε αλλη δουλεια που στην τελικη δεν ειναι και τοσο απετητικη.
περιμενω τις απαντησεις σας και ευχαριστω

* α! αν επιθυμειτε πειτε και τα παρτσ για το καθε μηχανημα που θα ηταν τα καλυτερα γιαυτη τι δουλεια ή αν με συμφερει να παρω ετοιμο για gaming( αν και δεν νομιζω)

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Νίκο,

Αν δεν χρειάζεσαι για κάποιο λόγο να έχεις δύο ξεχωριστούς υπολογιστές, θα ήταν καλύτερα να αναβαθμίσεις τον παλιό υπολογιστή.

Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τα έξοδα του να αγοράσεις ξανά κουτί, σκληρό δίσκο, DVD-R, πιθανώς και τροφοδοτικό, ίσως να μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες μνήμες, αν είναι DDR3,

Έτσι, με τα 500 ευρώ που θα έδινες για καινούριο υπολογιστή, θα βάλεις σημαντικά καλύτερο επεξεργαστή, μητρική, και κάρτα γραφικών στον παλιό υπολογιστή, για να έχει καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια.

Αν βέβαια σου χρειάζονται δύο υπολογιστές, τότε είναι καλύτερο να επισκευάσεις τον παλιό και να αγοράσεις ένα νέο για Gaming.

Έτοιμο υπολογιστή δεν θα σου συνιστούσα σε καμία περίπτωση, συνήθως είναι υπερτιμημένοι και δεν έχουν σωστές επιλογές υποσυστημάτων. Δες εδώ σχετικά.

Πες μου αν προτιμάς πλήρη υπολογιστή ή να αναβαθμίσεις τον παλαιό, για να σου κάνω τις αντίστοιχες προτάσεις.

Nikos Kal απάντησε πριν 9 έτη

για να σου πω οσα χαρακτηριστικα απτον παλιο.. εχει 4 gb ram 2 500gb σκληρους τροφοδοτικο πρεπει νανε η 350w ή 400w . οποτε το σκεπτικο ειναι μικρη αναβαθμιση σαυτο για ολα τα υπολοιπα και κατασκευη νεου για gaming. θεωρω καλυτερο να εχω 2 γιατι το κουτι απτο παλιο δεν ειναι και τοσο καλο οποτε για gaming λεω να φτιαξω απτην αρχη κατι καινουργιο. προτεινε μου εσυ τα παρτσ και για τους δυο με τισ τιμες που εδωσα. για να παω και σε τεχνικο. να συγκρινω τα παρτσ που θα μου προτεινει και αυτος να τα γραψω εδω για να μου πειτε την γνωμη σας.
θεωρω πως ειναι καλυτερο αυτο ωστε να βγει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.ευχαριστω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αυτόν τον υπολογιστή σου προτείνω στα 500 ευρώ για Gaming:
Motherboard: MSI 970A-G43 RETAIL €64,90
Επεξεργαστής: AMD FX-4300 3.8GHZ 4-CORE €81.91
Κάρτα γραφικών: ASUS R9 270 2GB GDDR5 €166.90
Μνήμη: G.SKILL 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-16000 2000MHZ €48.27
Σκληρός Δίσκος: TOSHIBA DT01ACA100 1TB €52.50
Τροφοδοτικό: BE QUIET! SYSTEM POWER 7 400W €42.90
DVD-R: LITEON IHAS124-14 €14,50
Κουτί: RAIJINTEK ARCADIA €29,90

Σύνολο: €501.78

Για την αναβάθμιση του παλιού υπολογιστή, θα πρέπει να ξέρω ακριβώς τα στοιχεία του, ποια μητρική έχει, ποιον επεξεργαστή, τι τύπο RAM κλπ

Nikos Kal απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπερα. σημερα που τον κοιταξα εισα οτι το τροφοδοτικο ειναι 650w αλλα για ενα λεπτο π τον ανοιξα παρατηρησα οτι δεν γυρναει η ψυκτρα του. ο επεξεργαστης εγραφε ecs αποτι ειδα καρτα γραφικων ανεξαρτητη δν παρατηρησα μαρκα. 2x2gb ram ddr2 μητρικη δεν εχω ιδεα.σκληροι 2x500gb . αυριο πρωι θα το παω σε τεχνικο να δω τ εχει