Χαράλαμπος Ματωνάκης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα! Παρακολουθώ τα βίντεο με τις προτάσεις αγοράς, και μου κάνει εντύπωση η «αποστροφή» σε παλιότερης γενιάς επεξεργαστές. Δεν νομίζω ότι ένας i5 πχ 5ης γενιάς θα έχει θέμα με εργασίες γραφείου ας πούμε. Εγώ έχω έναν i7u 4500 σε ένα λαπτοπ laptop 8 ετιας, και σε συνδυασμό με ssd και 8g ram δεν κολλάει πουθενά Με 20 καρτέλες chrome ανοιχτές και office να δουλεύω. Σε windows 10 και όχι κάποιο ελαφρύ Linux. Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί στην κριτική; Ή μήπως απλά η διαφορα στην τιμή είναι τόσο χαμηλή που όντως αξίζει καλύτερα ο νέος επεξεργαστής; Ευχαριστώ 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Χαράλαμπε

Η διαφορά στην τιμή είναι τέτοια που δεν υπάρχει λόγος να πας σε παλιότερης γενιά επεξεργαστή. Αξίζει μόνο αν βρεις κάποια πολύ καλή προσφορά ή έχεις τρομερά χαμηλό budget.

Επίσης, αν πας σε παλιότερη γενιά, δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις σε νέο επεξεργαστή με την υπάρχουσα μητρική.

Χαράλαμπος Ματωνάκης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Καταλήγουμε λοιπόν στο ό,τι αξίζει γενικά να δώσεις κάτι παραπάνω για κάτι καινούριο. Δεν θα διαφωνήσω.
Απλά είναι και τόσα τα refurbished που βλέπουμε πλέον, για τα οποία βέβαια η τιμή έχει πάει επίσης στο Θεό, που δεν πρέπει κάποιος να νιώθει χαζός επειδή αγόρασε κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά του με κάποιο παλιότερο επεξεργαστή, αρκεί φυσικά να ξέρει για ποια χρήση θα τον αγοράσει. 
Αυτή ήταν εμένα η ''ένστασή'' μου. Ότι, δηλαδή, πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο πως ένας παλιότερης γενιάς επεξεργαστής δεν είναι ότι κολλάει και σέρνεται, αλλά είναι μια πιο συνειδητοποιημένη αγορά και όχι μια safe λύση όπως ένας πιο σύγχρονος.
ΜΦΧ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε για την παρατήρηση σου Χαράλαμπε! Δεν μπορώ να διαφωνήσω με το ότι αν η αγορά γίνει συνειδητα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι καλή επιλογή.