Chris Sofras ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας! Με συγχωρείτε αλλά είναι πολύ ταραγμένος! Πριν από λίγη ώρα μπήκε αυτός ο ιός στον υπολογιστή μου. Έχει μπει η κατάληξη alka σε Όλα τα αρχεία μου από όλους τους δίσκους μου. Μιλάμε για προσωπικά αρχεία φωτογραφίες και βίντεο 12 χρόνων αρχεία word ταινίες κλπ που φθάνουν πολλά tb! Έχω τρελαθεί και δεν ξέρω τι να κάνω! Παρακαλώ πολύ τη βοήθεια σας δεν μπορώ να χάσω έτσι ξαφνικά όλα τα κείμενα ποιήματα κλπ που έχω γράψει στη διάρκεια 20 ετών! Ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση!!! Έτσι απελπισμένος! 

2 Απαντήσεις

Marios DirtyLee\'s απάντησε πριν 4 έτη

Καλημερα δυστηχως εχεις κολλησει ενα ειδος ransomware το οποιο σου κρυπτογραφησε ολα τα αρχεια καλο ειναι να ψαξεις στο ιντερνετ για decryption keys σε αρχειο ransomware .alka αν δοκιμασεις και λειτουργει εστω σε ενα αρχειο προχωρας στην αφαιρεση ιου απο το συστημα και μετα αποκρυπτογραφησει

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα ,δυστυχώς έτσι είναι...Πρώτα δοκίμασε να τον αφαιρέσεις και ΜΕΤΑ αν μπορέσεις να ανακτήσεις τα αρχεία σου. Αν γκουγκλάρεις γράφοντας "remove alka virus" θα δεις αρκετά άρθρα ,όλα πρόσφατα...Βάζω εγώ αυτά.
https://malwarefixes.com/remove-alka-ransomware-alka-infected-files/

https://malwaretips.com/blogs/remove-alka-virus/
Κι άλλη φορά να κρατάς backup σε εξωτερικό μέσον που δε θα έχεις συνδεδεμένο στο pc .Αν μελλοντικά βγει εργαλείο αποκρυπτογράφησης επίσημα ,θα το βρεις εδώ.
https://www.nomoreransom.org/el/index.html