Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠαράξενη λειτουργία με εξωτερικό HDD
George Graut ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, αγόρασα  μέσα στην εβδομάδα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο "Verbatim Store 'n' Go USB 3.0 Portable Hard Drive 500GB", σήμερα που τον σύνδεσα στον υπολογιστή μου (Μητρική: Asus Z170-P), στην θύρα usb 3.0 συνδεόταν και αποσυνδεόταν συνεχόμενα κάθε δευτερόλεπτο. Το βάζω στην θύρα usb 2.0 και το διαβάζει κανονικά, κάνω κανονικά την εγκατάσταση που χρειάζεται και όλα μια χαρά. Το βάζω πάλι στην θύρα usb 3.0 αλλά πάλι συνδεόταν και αποσυνδεόταν συνεχώς, δοκίμασα και άλλη usb 3.0 και έκανε ακριβώς το ίδιο, το κάνω επανεκκίνηση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Να πω ότι τα φλασάκια που βάζω στην usb 3.0 τα διαβάζει κανονικά και μετά από τη εισαγωγή του σκληρού δίσκου. Από εδώ και κάτω θα σας πω αυτά που έψαξα και αυτά που συμπέρανα:
Αρχικά είπα μήπως έχει θέμα η usb 3.0 και δεν δίνει πολύ ρεύμα για να μπορέσει να ξεκινήσει ο σκληρός, κάτι που αμέσως αναίρεσα καθώς το στικάκι usb 3.0 που έχω πιάνει μεγαλύτερη ταχύτητα από την usb 2.0 άρα και περισσότερα mA (milliampere). Επίσης αν δεν επαρκούσε το ρεύμα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καθόλου (λογικά). Είπα να δοκιμάσω και τις πίσω θύρες usb 3.0 (στο πίσω μέρος του desktop) με ένα καλώδιο προέκτασης usb 2.0 (male usb to female usb). Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβαζε όλες τις θύρες usb 3.0 (και στο μπροστά μέρος του desktop) και βέβαια έτρεχε με ταχύτητα usb 2.0 (λόγω του καλωδίου). Το πρόβλημα που οφείλεται?

2 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Προφανώς το καλώδιο είναι ελαττωματικό. Δοκίμασε ένα διαφορετικό.

George Graut απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Έλενα, όταν λες ότι φταίει το καλώδιο, εφόσον το ίδιο έβαλα σε όλες τις θύρες στην αρχή, εννοείς ότι αυτό το καλώδιο που διαβάζει μόνο τις θύρες usb 2.0 και "μπαινωβγαίνει" στις  θύρες usb 3.0 είναι ελαττωματικό μόνο ως προς τις usb 3.0 ενώ στις usb 2.0 δεν έχει θέμα? Γίνεται όντως ένα καλώδιο να διαβάζει μόνο τις usb 2.0 και να μην ανταποκρίνεται στις usb 3.0? Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι τα 9 καλώδια που περιέχονται μέσα στο καλώδιο usb 3.0 έχουν κάποιο π.χ. βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να αποσυνδέεται συνεχώς. Απλά ρωτάω επειδή είπα και για ένα καλώδιο προέκτασης usb 2.0 (male usb 2.0 to female usb 2.0) το οποίο σύνδεσα πάνω στο καλώδιο που ανέφερα στην αρχή και είπα μήπως σε μπέρδεψα με τον τρόπο που το ανέφερα καθώς μετά είχα καλώδιο που έβγαινε από τον σκληρό ως usb 3.0, συνδεόταν στο καλώδιο usb 2.0 και από κει στον υπολογιστή.