Ezitar ρώτησε πριν 1 έτος
Καλησπέρα… πρόσφατα αγόρασα ένα αρκετά καλό για την εποχή μας gaming pc με τα έξεις χαρακτηριστικά (R5 3400G, Asrock A320m HDV R4.0, 1 Dimm Crucial 8gb 2666 MHz, Asrock challenger RX 5500 xt 8gb OC D, 1 TB HDD, 240 GB SSD και όχι και πολύ καλό τροφοδοτικό Turbo X). 
Είχα απο προηγούμενο υπολογιστή πλήρος λειτουργικές RAM 2x8GB Corsair Vengeance Pro RGB White. Μόλις αποφάσισα να τις βάλω (σωστά) στην μητρική το σύστημα δεν έβγαζε καν σιμά και στο debug led άναβε το CPU led.
Μετά από 3 μέρες δοκιμών διαφόρων RAM, μητρικών και CPU και μερικά BIOS Update το πρόβλημα δεν λύθηκε. Επίσης να σημειωθεί ότι ΜΟΝΟ ο R5 3400G δεν δίνει καθόλου σήμα με Dual Channel, μόνο με 1 Dimm κάθε φορά και με τις 4 διαφορετικές Ram που δοκιμάσαμε. Δεν ξέρω αν έχει θέμα ο επεξεργαστής, γενικά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Ευχαρίστω για τον χρόνο σας και την υπέροχη δουλειά σας!

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, με το 1 dimm κατάφερες να λειτουργήσεις το σύστημα ή όχι? Με τι παλιές λειτουργεί κανονικά?

 

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Με το 1 λειτουργεί μια χαρά και με την παλιά και με την καινούρια…με οποιαδήποτε 2 dimm βάλω δεν δίνει σήμα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αυτό το ένα dimm παίζει από όλες τις θέσεις της μητρικής?

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Ναι…η μοναδική στιγμή που ο υπολογιστής δεν δίνει σήμα είναι όταν υπάρχουν 2 dimm στην μητρική..όλες τις άλλες περιπτώσεις δουλεύει κανονικά

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Πολύ περίεργο, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι υπάρχει κάποια γενική ασυμβατότητα με τη μητρική – cpu, καθώς η ram που διαθέτεις δεν είναι στη λίστα συμβατότητας της μητρικής..διαφορετικά ίσως να αγόραζες ένα kit το οποίο θα βρίσκεται στη λίστα συμβατότητας ή να επικοινωνήσεις με το κατάστημα αγοράς και να αναφέρεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις..Επίσης δοκίμασε να κάνεις reset στο bios ή αν δεις εάν υπάρχει κάποια νεότερη έκδοση που να βελτιώνει τη συμβατότητα..