Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠερίεργο, πολύ περίεργο…
chris grigoriadis ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε καλησπέρα και χρόνια πολλά..

Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με το office 2007, μόνο που αφορά τον υπολογιστή του πατέρα μου στην Θεσσαλονίκη και μέσα από το teamviewer είναι δύσκολο να το ψάξω.

Λοιπόν, έχει έναν παλιό σχετικά υπολογιστή με win 7 και το office 2007. Μέχρι προχθές το word λειτουργούσε κανονικά, αλλά ξαφνικά παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα: Κάθε φορά που θέλει να σώσει ένα αρχείο ανοίγει το "Αποθήκευση ως..", επιλέγει σαν μορφή αρχείου το "Κείμενο του word", αλλά το πρόγραμμα αυτόματα σώζει το κείμενο ως αρχείο του word pad. Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως εάν θελήσει να το μετατρέψει σε αρχείο doc και πατήσει πάλι αποθήκευση ως.. στην κυλιόμενη μπάρα κάτω δεν βγαίνει καμία αντίστοιχη επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ παρόμοιο πρόβλημα...

Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι και πάλι καλή χρονιά..

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Χρήστο, χρόνια πολλά.

Όταν λες πως το σώζει ως αρχείο του Wordpad, τι επέκταση έχει το αρχείο? .rtf? Ή μήπως έχει επέκταση .doc και απλά τα .doc έχουν ρυθμιστεί να ανοίγουν με το wordpad, και να έχουν αντίστοιχο εικονίδιο?

chris grigoriadis απάντησε πριν 9 έτη

Όταν πηγαίνω στις ιδιότητες το αναφέρει σαν αρχείο του wordpad και μετά την αποθήκευση έχει νομίζω την κατάληξη open format .xml σκέτο μπέρδεμα. Υποψιάζομαι ότι ο πατέρας μου ως νέος χρήστης πάτησε διάφορες εντολές από λάθος, γιατί μέχρι σήμερα τα αρχεία σώζονταν κανονικά. Τώρα, αν δεν σου λένε τίποτε αυτά που γράφω, το νομίζω πιο εύκολο να τού εγκαταστήσω το office 2010 που χρησιμοποιώ και εγώ και στην περίπτωση αυτή θα ήθελα να σε ρωτήσω: υπάρχει κάποια πιθανότητα να κάνω την απεγκατάσταση-εγκατάσταση μέσα από απομακρυσμένη σύνδεση ή είναι καλύτερα να του στείλω το cd με το office; Σ ευχαριστώ και πάλι..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το να επιλέγει να τα αποθηκεύσει σαν doc ή docx και να αποθηκεύονται σε άλλη μορφή είναι όντως πρωτάκουστο.

Πάντως, μιας και έχει λήξει η υποστήριξη του Office 2007, καλύτερα είναι να του βάλεις το Office 2010.

Δεν γίνεται εξ' αποστάσεως, θα πρέπει να του στείλεις το CD.

chris grigoriadis απάντησε πριν 9 έτη

ok, σ ευχαριστώ πολύ Άγγελε...