Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠερίεργο Πρόβλημα με Εξωτερικό Σκληρό Δίσκο
Giannis Markisios ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι,
σας γράφω ξανά επειδή αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο θέμα με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο (Seagate 4TB) .
Όταν μετακινώ ένα αρχείο σε εκείνον αυτός αποσυνδέεται και συνδέεται ξανά με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η μεταφορά. Όταν όμως πάω να χρησιμοποιήσω κάποιο αρχείο ή να το μετακινήσω στον desktop δεν υπάρχει κανένα θέμα και ολοκληρώνει γρήγορα την διαδικασία.
Έχω δοκιμάσει να κλείσω οποιαδήποτε εξοικονόμηση ενέργειας.
Τι άλλο μου προτείνεται να κάνω;
Ευχαριστώ

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γιάννη, αυτό ακούγεται σοβαρό...δοκίμασες και σε διαφορετική USB θύρα; Επίσης έλεγξε την κατάσταση υγείας του δίσκου σου...

Giannis Markisios απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Το περίεργο είναι ότι ο δίσκος έχει 100% υγεία, έχει δουλέψει μόνο 50 ώρες.
Η θύρα usb είναι μια χαρά όπως και το καλώδιο αφού δοκίμασα άλλους 3 δίσκους και όλοι έπαιξαν μια χαρά.
Δεν ξέρω τι να κάνω....εκτός από format αλλά θέλω τα δεδομένα και δεν έχω άλλο δίσκο λογικά στο μέλλον θα αγοράσω βέβαια.

George Graut απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιάννη, το συνδέεις σε desktop ή σε laptop? Αν το κάνεις σε desktop δοκίμασε τις πίσω θύρες usb. Έχω και εγώ το ίδιο θέμα με έναν εξωτερικό σκληρό αλλά μόνο όταν το συνδέω από μπροστά. Από πίσω συνδέεται κανονικά και αυτό γίνεται επειδή η τάση είναι λίγο χαμηλότερη στις μπροστά θύρες από τι στις πίσω. Οι άλλοι σου σκληροί ίσως χρειάζονται λιγότερη τάση και για αυτό πιθανώς δεν έχουν θέμα με τις μπροστά θύρες. Αν όμως δεν ισχύει αυτό που λέω, τότε αναγκαστικά πας σε άλλο pc...
(στο laptop όλες οι θύρες έχουν την ίδια τάση)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε και σε άλλη θύρα, αλλά και άλλο υπολογιστή...διαφορετικά ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το κατάστημα αγοράς για αντικατάσταση..

Giannis Markisios απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 Γιώργηδες για τις απαντήσεις. Είναι πύργος και θυμάμαι ότι και στο παρελθόν είχε το ίδιο πρόβλημα οπότε μάλλον πρέπει να δοκιμάσω κάποια από τις πίσω θύρες. Θα επανέλθω μόλις γυρίσω στο σπίτι μου και θα το δοκιμάσω.