Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠερίεργο πρόβλημα με drivres ήχου της reltek
Dimitris ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Γνωρίζεται αν εχει αλλάξει κάτι στην πολιτική της reltek όσο αφορά το software που παρέχει μαζί με τους dirvers για τον ήχο στο pc? To ρωτάω γιατί μου συμβαίνει ένα παράξενο πρόβλημα.
Κάθε φορά κατέβαζα από το site της όταν έκανα format αυτό εδώ > High Definition Audio Codecs. Κατά την εγκατάσταση μου πέρναγε dtivers μαζί με την γνωστή εφαρμογή αυτή με το καφέ εικονίδιο που έβγαζε στην μπάρα εργασίας καθώς και στον πινάκα ελέγχου. Αυτό ρύθμιζε πολλά ότι άφορα τον ήχο οπως πόσα ηχεία εχουμε, το  sub, είχε eq, και πολλά ακόμα. Μετά από format χτες παιδευόμουν όλη μέρα και δεν έβγαλα άκρη. Το πρόβλημα ειναι το εξείς.
Μου περνάει μόνο drivers και όχι την εφαρμογή. Δοκίμασα πέρασα 2 φορές τα 7 αλλα και τα 10 μήπως και κάτι δεν πήγε καλά αλλα και πάλι τίποτα... Σήμερα στο εργαστήριο που εχω ένα pc με chip της realtek έκανα unistall τους drivers για δοκιμή γιατί είχα υποψία ότι κάτι παίζει με την μητρική. Όμως και σε αυτό το pc δεν μου πέρασε την εφαρμογή ενώ πριν απο την απ-εγκατάσταση format την είχα κανονικα. Πριν λίγο παρατήρησα στο site της realtek να αναφέρει αυτό, 64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver only (Executable file)
Αυτό το (Driver only) δεν το είχα προσέξει παλιά αν αναφερόταν η όχι. Γνωρίζεται κάτι σχετικό πάνω σε αυτό το θέμα καθώς δεν μπορώ να προχωρήσω την εγκατάσταση???

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη, όντως είναι περίεργο, το θέμα είναι ότι δεν τους χρησιμοποιώ για να δοκιμάσω.. Έψαξες να τους βρεις από άλλη πηγή όπως για παράδειγμα εδώ ?

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Οχι δεν έψαξα από αλλού κατεβαζω από το λινκ που έβαλες να δούμε! 

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Δεν έκανα δουλειά από το λινκ τελικά. Σκέφτηκα κάτι που δεν το έκανα εχτές και παιδευόμουν όλη μέρα με αυτό άδικα! Στο σιτε του κατασκευαστή της μητρικής gigabyte είχε drivers ποιο παλιούς, R272 ενώ η realtek εχει R282. Λέω θα κανω δοκιμή και ως δια μαγείας η εφαρμογή εγκαταστάθηκε κανονικά... Αρα οι υποψίες μου για την εταιρία κάτι κάτι άλλαξε και δεν προσφέρει την εφαρμογή μάλλον ευσταθούν αφου υπάρχει το (Driver only). Εκτός πάλι αν πρόκειται για bug? δεν ξέρω. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι όντως είναι περίεργο..ίσως κάτι να άλλαξε..