Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπερί εκπαίδευσης
anonymos _ ρώτησε πριν 8 έτη
Καλησπέρα,
Παρακολουθώ την ιστοσελίδα σας ,η οποία είναι αρκετά καλή και σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.Εκτιμώντας αυτό το εύρος γνώσεων και εμπειρίας στον τομέα αυτό θα ήθελα να με συμβουλέψετε σε κάτι.Ήμουν μέχρι πρότινος μαθητής λυκείου ,έδωσα πανελλήνιες και πέρασα ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών στην Πάτρα.Όμως ανήκω στις κατηγορίες που μπορούν να πάρουν μεταγραφή ,συγκεκριμένα για εμένα στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο ΕΜΠ . Έχοντας επίγνωση του χώρου θα με συμβουλεύατε να κάνω την αίτηση για Αθήνα αν επιθυμώ τους τομείς-κατεύθυνση των υπολογιστών-δικτύων;
Με εκτίμηση.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος για να σου δώσω συμβουλές για τις σπουδές σου, γιατί παράτησα την πληροφορική τον πρώτο χρόνο, και ό,τι γνωρίζω, το έμαθα μόνος μου.

Μπορείς να διαβάσεις εδώ τους λόγους, αναλυτικά.

Βέβαια, η δική μου σχολή (και πιθανότατα η χειρότερη πληροφορική στην Ελλάδα) ήταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Θέλω να πιστεύω πως το επίπεδο θα είναι σαφώς ανώτερο στο ΕΜΠ ή το Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Σε κάθε περίπτωση, τα πιο πρακτικά πράγματα θα τα μάθεις μόνος σου, το πανεπιστήμιο παρέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό θεωρητική γνώση.

Αν λοιπόν ψάχνεσαι και μαθαίνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, είτε μείνεις στην Πάτρα είτε έρθεις στην Αθήνα, θα είσαι καλυμμένος όσον αφορά το επίπεδο της γνώσης.

Μπορείς λοιπόν να λάβεις υπ’ όψιν τρίτους παράγοντες, όπως το κόστος ζωής, πόση βαρύτητα έχει το κάθε πανεπιστήμιο αν σκοπεύεις να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, την ποιότητα της φοιτητικής ζωής (που στην Αθήνα είναι πολύ πιο χάλια απ’ ότι στην Πάτρα) κλπ.

anonymos _ απάντησε πριν 8 έτη

οκ ,σε ευχαριστω.