Σταύρος Κασεκτζίδης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα PC-STEPS!!! Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με ενα θεμα που με εχει μπερδεψει αρκετα και υπαρχει μια γενικοτερη συγχυση.Πως σχετιζεται το PING ενος server με την ταχυτητα κατεβασματος...πχ πως γινεται στις μετρησεις speedtest ενας server με μεγαλη ταχυτητα downloading να εχει μεγαλυτερο PING απο εναν αλλο server με πολυ μικροτερη ταχυτητα downloading αλλα και πολυ χαμηλοτερη τιμη PING? Επισης οταν χρησιμοποιουμε εναν γρηγορο VPN server με χαμηλο PING αυτο σημαινει οτι ο browser θα φορτωνει γρηγορα οποιαδηποτε σελιδα επιθυμουμε οπουδηποτε στο κοσμο ή μονο τις σελιδες που ειναι αποθηκευμενες σε κοντινους (γεωγραφικα) server με τον VPN μας.Τελος πως γινεται server που ειναι χιλομετρικα πιο μακρια απο αλλους να εχουν καλυτερες επιδοσεις downloading και ping οταν υποτιθεται οτι λογω αποστασης μεσολαβουν περισσοτερα ενδιαμεσα router-σταθμοι μεχρι τον δικο μας υπολογιστη ? Πριν κλεισω ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει τροπος να μαθουμε σε ποιανης χωρας (ή ακομα και πολης της χωρας) το server βρισκεται αποθηκευμενη μια σελιδα που ανοιγουμε με τον browser μας στον υπολογιστη και εαν μπορουν να γινουν μετρησεις PING και ταχυτητας κατεβασματος με τον εν λογω server με καποια υπηρεσια ή εφαρμογη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Στάυρο, Το ping είναι ο χρόνος αντίδρασης της σύνδεσής, δηλαδή το πόσο γρήγορα θα λάβουμε ανταπόκριση  μετά την αποστολή αιτήματος. Γρήγορο ping σημαίνει μια πιο ανταποκρίσιμη σύνδεση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.Για να βρεις που βρίσκεται ο server μία σελίδας μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ.

Σταύρος Κασεκτζίδης απάντησε πριν 6 έτη

Μια παρακληση εαν ειναι ευκολο.Επειδη οι γνωσεις των Αγγλικων μου κυμαινονται σε μετριο επιπεδο και η μεταφραση της google δεν ηταν επαρκως ξεκαθαρη και σαφη σε σχεση με το ακριβως περιεχομενο της σελιδας θα μπορουσατε να μου προτεινεται εναν οδηγο στα ελληνικα που να επεξηγει με περισσοτερο απλους και κατανοητους ορους (ισως και με καποια παραδειγματα) την συνολικη λειτουργια των server και γενικα να αναλυει θεματα σχετικα με τις ερωτησεις που προαναφερα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Στάυρο, τα ποιο σχετικά άρθρα μας σε αυτό που ρωτάς είναι τα παρακάτω:
https://www.pcsteps.gr/122506-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-adsl-vdsl/
https://www.pcsteps.gr/18433-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-adsl/