Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠερί φακελώματος και άλλων (συνομωσιολογικών) θεωριών….
Σταύρος Κασεκτζίδης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και Χρόνια σας Πολλά !! Επειδή πολύς λόγος γίνεται σχετικά με την χρήση καρτών (η οποία μονοπωλείται τέτοιες μέρες), την ασυρματη τεχνολογία RFID που ενσωματώνουν οι καρτες και η δυνατότητα πραγματοποίησης μικρών συναλλαγών μέχρι 25 ευρώ χωρίς PIN,  θέλω να σας ρωτησώ εάν και κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να αποθηκευόνται κάπου τα στοιχεία των συναλλαγών μας,δηλαδη τα προιοντα που αγοραζουμε,την συχνοτητα των αγορων,τα ποσα που ξοδευουμε και τις πασης φυσεως αγοραστικες μας συνηθειες (πχ σε μια βάση δεδομένων τραπεζας ή οποιασδήποτε αλλης επιχείρησης),εάν θεωρειται οτι μπορει να γινεται κοινή χρήση ή διαμοιρασμός των στοιχειων αυτών σε άλλου είδους επιχειρησεις ή οργανισμους που έχουν ιδιον ώφελος να τα γνωριζουν και τέλος εαν ειναι δυνατον μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ να κλαπουν τα στοιχεια των κατοχων καρτων οχι μονο μεσα απο τον δικο μας υπολογιστη αλλα απο τους οργανισμους που τις εκδιδουν (VISA,MASTERCARD.AMERICAN EXPRESS κτλ),και να τα μοσχοπουλησουν στην αγορα του σκοτεινου δικτυου (οπως εγινε με το DROPBOX).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  !!!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Σταύρο και Χρόνια πολλά,
Εννοείται ότι η τράπεζα κρατάει αρχείο με τις συναλλαγές. Αν δεν κράταγε, δεν θα μποροούσε να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα.
Για παράδειγμα, πως θα έβλεπες τις κινήσεις του λογαριασμού σου, αν δεν καταγράφονταν κάπου.
Το αν οι τράπεζες μοιράζουν αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Προσωπικά δεν το νομίζω, αλλά κανείς μας δεν είναι σε θέση να το γνωρίσει, εκτός αν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο.
Εννοείται πως θεωρητικά κάποιος hacker θα μπορούμε να υποκλέψει αυτά τα στοιχεία, αλλά φυσικά αυτό είναι υπερβολικά πολύ δύσκολο.
Αλλά δεν είναι και απίθανο μιας και έχουν υπάρξει παρόμοια χτυπήματα σε διάφορες εταιρίες.