Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠεριεργο προβλημα με την οθονη του laptop
Stefan Avtzis ρώτησε πριν 4 έτη

Χριστος ανεστη αγαπητοι συντελεστες του PC steps και φιλοι αναγνωστες !!
Θα περιγραψω το προβλημα  αφου πρωτα αναφερω τα specs του laptop..
HP 2000 2D02SV το μοντελο.
Λειτουργικο Win 8.1
Σκληρος δισκος SSD sandisk 120 GB
Επεξεργαστης i5 -3230M
RAM 8 GB DDR3
Kαρτα γραφικων intel HD Graphics 4000...
Kαι τωρα το προβλημα :
Οταν συνδεω καλωδιο HDMI ολα παιζουν κανονικα,τα παντα ομως..Ομως οταν παω στην οθονη του laptop για να κανω το οτιδηποτε,κατα το scroll με το ποντικι,πανω ,κατω στην οθονη του laptop, και ΜΟΝΟ σε αυτην,εμφανιζεται μια παραμορφωση ,σκεφτειτε την σαν να κοιτατε μεσα απο μια ζελατινα ,δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως...
Εχετε υπ οψιν σας οτι :1) Εχω δοκιμασει 4 καλωδια hdmi και μαλιστα το 4ο ειναι προδιαγραφης 2.0...2) Εχω κανει τη δοκιμη σε 3 τηλεορασεις με κερασακι στην τουρτα την ολοκαινουρια samsung  πουυ εχω εδω και δυο μηνες!! Και το προβλημα συνεχιζει βεβαια..
Αξιζει να αναφερω,ισως βοηθησω ετσι,οτι η tv ειναι αυτη εδω :
https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-samsung-55-smart-led-4k-hdr-ue55ru7402uxxh/prod9760481pp/
και να αναφερω οτι το πραγματικο refresh rate της ειναι τα 50 Hz(οθονη)...
Τελος αξιζει να πω οτι :
Σε κενη οθονη οταν κανω δεξι κλικ -Αναλυση οθονης-Ρυθμισεις για προχωρημενους-Οθονη, και επιλεξω αντι για 60 hz τα 50 hz,τοτε το προβλημα υφισταται αλλα δειχνει μια σαφη βελτιωση..Αυτο ομως δεν ειναι λυση,κατι δεν παει καλα !!!Ολα αυτα μονο οταν το hdmi ειναι συνδεμενο..
Ζητω συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο και αναμενω απαντησεις. Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

18 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Στέφανε και Αληθώς Ανέστη

Αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο, αλλά σε πιο περιορισμένο βαθμό;

https://imgur.com/a/6OWsiXP

Αν ναι, δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση και εγκατάσταση από την αρχή τους drivers γραφικών του laptop. Θα τους βρεις στο site του κατασκευαστή.

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Οχι αγαπητε Γιωργο,και χρονια σου πολλα για την γιορτη σου!!! ,Αναφερομαι σε μια παραμορφωση σαν να παιρνεις μια ζελατινα ή ενα μπουκαλι και να κοιτας μεσα απο αυτο την οθονη,καπως ετσι..Ειναι δυσκολο να περιγραφει,ξερω.
Οι drivers ειναι οι σωστοι και οι τελευταιοι.
Να αναφερω επισης οτι εχω κανει ενα σωρο τεστ, και το επισημο τεστ υλικου και λογισμικου της HP και ολα εδειξαν οτι ειναι σε καταπληκτικη  κατασταση.
Επισης εκτελεσα ενα σωρο διαγνωστικα ακομη και για κακοβουλο λογισμικο,ναι,πηγε και εκει το μυαλο μου,ολα καθαρα ομως.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ Στέφανε!

Πολλές φορές μπορεί να έχεις την τελευταία έκδοση των drivers, αλλά να είναι προβληματική. Είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Γι αυτό, προτείνω να τους εγκαταστήσεις από την αρχή.

Γενικά, οι drivers είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ. Αν ήταν πρόβλημα της οθόνης, θα εμφανιζόταν μόνιμα, ενώ αν είχε θέμα η κάρτα γραφικών, θα εμφανιζόταν και στην εξωτερική οθόνη.

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Πολυ καλα...Θα κανω απεγκατασταση και εγκατασταση  των drivers ,και θα ενημερωσω αναλογα ...,ευχαριστω προς το παρον Γιωργο !

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα ...
Επανηλθα ...Δυστυχως παρα την απεγκατασταση και εγκατασταση των drivers το προβλημα με την παραμορφωση  εξακολουθει και υφισταται...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε να κατεβάσεις μια έκδοση Linux και να την τρέξεις δοκιμαστικά χωρίς εγκατάσταση. Δεν θα επηρεάσει σε κάτι το σύστημα σου. Οδηγίες θα βρεις εδώ
Αυτό θα μας βοηθήσουμε να δούμε αν πρόκειται για πρόβλημα των Windows ή του υλικού. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε να κατεβάσεις μια έκδοση Linux και να την τρέξεις δοκιμαστικά χωρίς εγκατάσταση. Δεν θα επηρεάσει σε κάτι το σύστημα σου. Οδηγίες θα βρεις εδώ.

Αυτό θα μας βοηθήσουμε να δούμε αν πρόκειται για πρόβλημα των Windows ή του υλικού.

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Θα το εφαρμοσω Γιωργο και θα μιλησουμε παλι !!! Ευχαριστω !!!

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Επανηλθα για αλλη μια φορα αγαπητε Γιωργο...
Λοιπον,εγκατεστησα την εκδοση linux απο τον συνδεσμο που με εδωσες και τα καταφερα..Το αποτελεσμα ειναι οτι τωρα το μηχανημα δεν παρουσιαζει το παραμικρο θεμα σχετικα με το προβλημα της οθονης που ειχα...Καμια παραμορφωση κανενα απολυτως προβλημα..Οποτε το συμπερασμα ειναι βεβαια οτι κατι στα Windows υπαρχει που δημιουργει το προβλημα και δεν ειναι στο υλικο..Σωστα ;;; ...Φυσικα τα Ηz στην οθονη τα εχω στα 60 !!! Οποτε με την εκδοση linux ολα καλα..Περιμενω προτασεις !!! Ευχαριστω..

ΥΓ: Σκεφτηκα να απεγκαταστησω ολες ,μα ολες τις ενημερωσεις των Windows και να τις ξαναπερασω μηπως και διορθωθει η παραμορφωση εν τελει..
Επισης υπαρχει και η σκεψη να περασω για τα καλα στο linux !!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι Στέφανε
Αφού με τα Linux δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σίγουρα ήταν πρόβλημα των Windows. Αν εγκαταστήσεις από την αρχή τα Windows, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Πολυ ωραια λοιπον...Θα δω τι θα κανω χωρις να αποκλειστουν τα linux απο το παιχνιδι..Ενδεχεται να τα περασω οπως ειπα ηδη...
Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου ,ηταν πολυτιμη ,καλο βραδυ Γιωργο και καλο βραδυ σε ολους.!!!

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Επανηλθα ξανα και τα νεα δεν ειναι ενθαρρυντικα..
Δυστυχως αφου εγκατεστησα και windows 10 για δοκιμη ,παλι το προβλημα επιμενει και η παραμορφωση συνεχιζεται..Υπ οψιν οτι το κανει στον Firefox, στον Chrome και οχι τοσο εντονα στον Edge.Φυσικα και στα 8.1 και στα 10 δοκιμασα με αφαιρεση προσθετων στους browsers μηπως και λυθει ,αλλα παλι αποτυχια.
Τελικα απεγκατεστησα τη διανομη linux που εβαλα για δοκιμη,δεν με βολεψαν καθολου και αδυνατουσα να τα δουλεψω,και μετα απο 50 φορματ και σπασμενα νευρα ξαναβαλα τα 8.1.
Περιμενω απαντησεις ,προτασεις μεχρι να το καρφωσω σε κανα τοιχο και ησυχασουμε ολοι..Ευχαριστω.!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Στέφανε
Αν ο κατασκευαστής προσφέρει παλιότερες εκδόσεις του driver γραφικών, δοκίμασε να τις εγκαταστήσεις. Ίσως έχει bug ο πιο πρόσφατος. 

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

ΥΓ : Να τονισω οτι το προβλημα της παραμορφωσης της εικονας το κανει ΜΟΝΟ στο laptop,δεν επηρεαζεται η tv,και το κανει ΜΟΝΟ οταν επιλεγω "Αναπαραγωγη και των δυο οθονων"..Στην επιλογη "Εμφανιση στην οθονη 1" (laptop) δεν τρεχει τιποτε,κανενα θεμα παραμορφωσης..Ολα αυτα οταν στην οθονη δινω 60 HZ ,τα εγγενη δηλαδη του κατασκευαστη..Οταν μειωνω σε 50HZ,  το προβλημα μειωνεται αλλα δεν παυει να υπαρχει, και στα 50HZ αλλαζει το ratio της τηλεορασης ,δηλαδη την γραμμη εργασιων την "κοβει λιγο",δεν την διχνει ολοκληρη..Αν βοηθησε καθολου αυτο δεν ξερω..Ευχαριστω και παλι!!

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα Γιωργο,θα ψαξω να βρω μια ακρη και θα ενημερωσω ,σε ευχαριστω !!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Επίσης, παρατήρησε αν γίνεται το ίδιο με διαφορετικές αναλύσεις στην οθόνη.

Stefan Avtzis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα και παλι !!
Εκανα δοκιμη και το προβλημα το κανει και με διαφορετικη αναλυση στην οθονη..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν έχω κάποια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να ευθύνεται.

Καλό είναι να επικοινωνήσεις με το service ή/και να ρωτήσεις και σε κάποιο forum ειδικό για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο άλλο build των Windows 10. Μπορείς να βρεις τα ISO εδώ. Ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα στην τελευταία έκδοση.