ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,εχω εναν υπολογιστη με τα ακολουθα χαρακτηριστικα pentium g3258 3,2ghz,geforce gtx 950msi gaming 2gb edition,8ram και θελω να μου πειτε εναν τροπο να παω τον επεξεργαστη στα 3.8-4 το πολυ,δν γνωριζω πολλα γι αυτο ρωταω καποιον που να ξερει με εναν ευκολο τροπο αν γινεται ευχαριστω πολυ.

8 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Ποια μητρική έχεις;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

εχω την asrock h97 anniversary retail

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Θα πρέπει να μπεις στο BIOS και να δεις τι επιλογές σου δίνει. Το συγκεκριμένο σετ υποτίθεται ότι είναι εύκολο να γίνει oveclock και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις. Θα σου πρότεινα όμως να δεις κάποιο βίντεο στο youtube πριν το επιχειρήσεις.
https://www.youtube.com/results?search_query=asrock+h97+anniversary+overclock+g3258v

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

https://www.youtube.com/watch?v=esD8Rn0Ze5k&t=103s αυτο εδω το βιντεο λες να βοηθησει?βλεπω πολλα πειραζουν γενικα η πανε σε πιο πανω απο τα ghz που θελω εγω,εγω θελω max απο 3.2ghz που ειναι το πολυ 4.2ghz να ναι πιο safe με τα χαρακτηριστικα που εχω..καποιος τροπος ευκολος πιστευω θα υπαρχει αλλα μαλλον δεν βλεπω το καταλληλο βιντεο η δεν τα ξερω καθολου και μου φαινεται βουνο χαχα..οτι βοηθεια καλοδεχουμενη και σε ευχαριστω πολυ

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το overclocking δεν είναι κάτι στάνταρ, δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν θα είναι stable. Δοκίμασε κάποια τιμή, τσέκαρε το σύστημα, και πράττεις αναλόγως. Δεν χρειάζεται το βίντεο να δείχνει την τιμή που θες. Πήγαινε απλώς στη ρύθμιση, ανέβασε τα ρολόγια, και δες πώς ανταποκρίνεται το σύστημα.
Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργεί. Δεν υπάρχει ακριβής οδηγός που θα σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα σε stable overclock :)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

απλα για να καταλαβω εγω σαν αρχαριος να πειραξω μονο cpu clock ratio,uncore ratio,kai uncore frequency αυτα που εχουν να κανουν δλδ με τα ghz τα αλλα που πειραζαν αυτη στα βιντεο με watt amps volt και λοιπα οχι λες ε?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ακολούθησε κάποιο tutorial όπως αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=8LazZv1FIwQ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

ενταξει σε ευχαριστω πολυ