Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠιστοποίηση κινητού για δίκτυα 5G.
Γεώργιος Νεοφώτιστος ρώτησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα σας. Πρόσφατα αγόρασα το Motorola g71 5g μοντέλο του 2021, μετά από πολύ ψάξιμο για να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω και κυρίως 5g. Έχω vodafone καρτοκινητή, μένω Αθήνα και δεν έχω πιάσει ποτέ 5G. Μόνο 4G+. Στη Vodafone η υπάλληλος δεν μπόρεσε να μου βρει τι φταίει. Στις ρυθμίσεις για δίκτυο βλέπαμε μόνο τις επιλογές 4g 3g 2g.
Κάπου διάβασα ότι όλα τα κινητά μπαίνουν σε κάποια διαδικασία «πιστοποίησης» από τους παρόχους για το αν είναι κατάλληλα για 5g, κάτι που δεν ήξερα πριν την αγορά. Κάπου αλλού διάβασα ότι οι πάροχοι κινητής το κάνουν επίτηδες για να αναγκαστείς να αγοράσεις από τα δικά τους στα αντίστοιχα eshops. Είναι αλήθεια αυτά ή «ράδιο αρβύλα»; Θα έχω ποτέ 5g ή θα πρέπει να αρκεστώ το 4G+ για πολύ καιρό, καθότι εγώ είμαι από αυτούς που αγοράζουν κινητό κάθε 10 χρόνια;
Ευχαριστώ πολύ.

10 Απαντήσεις

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 12 μήνες

  1. Γιατί το κρατάς 10 χρόνια;
  2. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου κινητό το realme 9 5G, αλλά εγώ το έχω ρυθμίσει να πιάνει και 5G μάλλον αυτά που έλεγε Cosmote πριν 2 χρόνια δεν ίσχυαν.
  3. Ή και όχι...
  4. Σίγουρα είναι 5G το τηλέφωνο; 

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 12 μήνες

Και αφού το κρατάς 10 χρόνια γιατί δεν παίρνεις μία ναυαρχίδα των 2000€;
Μέχρι τα τρία πρώτα χρόνια μία καλή ναυαρχίδα
4-7 χρόνια μεσαίας κατηγορίας
8-10 μικρομεσαίας κατηγορίας

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 12 μήνες

... ή Ράδιο Αρβύλα

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

1. Άμα με καλύπτει γιατί να το πετάξω; Να κάνω πλούσιους τους κατασκευαστές κινητών; Το προηγούμενο (xiaomi mi max) δυστυχώς μου χάλασε ανεπανόρθωτα, αλλιώς δεν θα έπαιρνα άλλο.
2. Άρα δεν είχες το ίδιο πρόβλημα, αφού επέλεξες 5g και... λύθηκε. Εγώ δεν το βλέπω καν το 5G στις ρυθμίσεις. 
4. Ναι. Το Motorola G71 5G, είναι 5G. 

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 12 μήνες

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα δύκτυα κινητής, ασχολούμαι περισσότερο με τους υπολογιστές και την τεχνολογία γενικότερα, δεν είμαι καν να το pcsteps και είμαι 12 χρονών. 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Δεν έχεις μεγάλη εμπειρία κωστάκη, αλλά εδώ δεν είναι chat room, για να πετάει ο κάθε βλάκας βλακείες. Εδώ ασχολούνται με προβλήματα χρηστών.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλημέρα και από εμένα! Όταν είχε βγει το 5G, επίσημα συμβατές με τα Ελληνικά δίκτυα ήταν συγκεκριμένες συσκευές. Υποθέτω πως και τώρα μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, παρότι η λίστα σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη. Μόνο η Vodafone μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά. Το να κόβουν επίτηδες συσκευές για να προωθήσουν επείτηδες δικές τους δεν ισχύει σίγουρα.

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 12 μήνες

Α έτσι εξηγείται! 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Αν αλλάξω πάροχο πχ cosmote ή nova, υπάρχει πιθανότητα να έχω 5G, ή όχι; Δηλαδή αυτή η πιστοποίηση κινητών αφορά τον εκάστοτε πάροχο ή γενικά στα δίκτυα 5G όλης της Ελλάδας;
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Κάθε πάροχος έχει δικό του εξοπλισμό, οπότε θεωρητικά θα μπορούσε να αλλάζει. Οι πάροχοι δεν δίνουν δημόσια κάποια σχετική λίστα με συσκευές, οπότε δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση. Πάντως αργά ή γρήγορα θα υποστηριχτούν όλες οι συσκευές.