Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠλήρες Windows backup image Υπολογιστή Για Απόλυτη Ασφάλεια Αρχείων
tasosk4 ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα - Βοήθεια

Πλήρες Windows backup image Υπολογιστή Για Απόλυτη Ασφάλεια Αρχείων

 
Θα ήθελα την βοήθεια σας για να κάνω αντίγραφο (windows 10 image) windows 10, δηλ. όταν κάνω format να μου περνάει τα προσράμματα (Φυσικά – Εφαρμογές, ότι νεότερο έχει βγει μέχρι στιγμής), που έχω βάλει στο προηγούμενο format .
Έχω εγκαταστήσει τα Windows, όλα μας τα προγράμματα (Φυσικά – Εφαρμογές, ότι νεότερο έχει βγει μέχρι στιγμής), και έχουμε ρυθμίσει τα πάντα στην εντέλεια. Ένα πλήρες Windows backup image μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε σε ένα αρχείο όλη την εγκατάσταση των Windows. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά στο PC, με το μπορούμε να επαναφέρουμε τα Windows και όλα τα προγράμματα όπως ήταν, με εύκολο τρόπο μέσα σε λίγα λεπτά.
Θα κάνω φρέσκια εγκατάσταση έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα, ότι απαλλάσσεσαι από τυχόν προβλήματα της παλιάς εγκατάστασης, όπως λάθη στη registry, παλιές ξεχασμένες εφαρμογές και dlls, trackers, παλιό bloatware, λάθη στη Windows Update Database κλπ.
Αν γίνεται να το κάνω (πρόγραμμα - οδηγίες) το format ποιο εύκολο για εμένα.
Ευχαριστώ η τέλεια βοήθεια σας είναι Πάντα Απαραίτητη .
Ευχαριστώ

11 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Τάσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Macrium reflect για να πάρεις image του συστήματος σου. Αναλυτικές οδηγίες θα βρεις εδώ αλλά και στο video μας.

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Χρηστός Ανέστη
Έχω κάνει (πριν από 6 μήνες) φρέσκο Format εγκατάσταση Windows 10 pro 64 bit και έχω κρατήσει το image με το πρόγραμμα (Macrium Reflect Free) στην Αποθήκη D : (το laptop μου έχω προσθέσει και δεύτερο σκληρό ssd.
Ερώτηση πως το τρέχω ή το ανοίγω για να περάσω το image ? θα ήθελα οδηγίες (το είδα το βίντεο σας άλλα δεν κατάλαβα πολλά πράγματά σαν άσχετος που είμαι σε αυτό το θέμα, 1 φορά το δοκιμάζω σύμφωνα με το βίντεο σας) . Ευχαριστώ

                                         Καλημέρα Χρήστος Ανέστη

 

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Ερώτηση πως το τρέχω ή το ανοίγω για να περάσω το image ? θα ήθελα οδηγίες (το είδα το βίντεο και τις οδηγές σας, άλλα δεν κατάλαβα πολλά πράγματά σαν άσχετος που είμαι σε αυτό το θέμα, 1 φορά το δοκιμάζω σύμφωνα με το βίντεο σας) . Ευχαριστώ

                                         Καλημέρα Χρήστος Ανέστη

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Τάσο, Αληθώς, η διαδικασία για να επαναφέρεις την εικόνα του συστήματος περιγράφεται αναλυτικά στον οδηγό μας, διάβασε τον πιο προσεκτικά. Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα μέσο εκκίνησης και από εκεί θα φορτώσεις την εικόνα που έχεις δημιουργήσει..

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα
Δημιουργία ένα μέσο εκκίνησης εννοείς με το RUFUS 2.18.1213 ή με το Macrium Reflect.
Ξανακοίταξα τις οδηγίες (προσπάθησα να το φτιάξω) το βίντεο σας, Ευχαριστώ, αλλά δεν κατάλαβα πολλά πράγματα, αν μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου.
Ευχαριστώ Καλημέρα

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Τάσο αφού έχεις συνδέσει ένα στικάκι στο pc σου, μέσα από το macrium πας στο other tasks, create rescue media και από εκεί επέλεξε το "removable usb flash drive". Αφού φτιάξεις το στικάκι, κάνεις boot από τα windows και μέσα από το περιβάλλον του macrium ψάχνεις την εικόνα που έχεις δημιουργήσει και την κάνεις restore..δες και στο video σε αυτό το σημείο.

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα
Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός με τις ερωτήσεις που σας κάνω και μου δίνεται πολύτιμες βοήθειες. Έχω μια ερώτηση, το έφτιαξα το στικάκι (ευχαριστώ) από το πρόγραμμα Macrium Reflect Free, σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες σας, αλλά δεν κατάλαβα αν πήρε το  image που κράτησα όταν έκανα το φρέσκο Format εγκατάσταση Windows 10 pro 64 bit.
Ευχαριστώ Καλημέρα

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Τι εννοείς ότι δεν κατάλαβες εάν πήρε το image? Δεν είσαι σίγουρος εάν έγινε η διαδικασία?

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα

Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός με τις ερωτήσεις που σας κάνω και μου δίνεται πολύτιμες βοήθειες. Έχω μια ερώτηση, το έφτιαξα το στικάκι (έχει γίνει σωστα η διαδικασία σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες σας, Ευχαριστώ) από το πρόγραμμα Macrium Reflect Free, σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες σας, αλλά δεν κατάλαβα αν πήρε το  image (Έχω κάνει (πριν από 6 μήνες) φρέσκο Format εγκατάσταση Windows 10 pro 64 bit και έχω κρατήσει το image με το πρόγραμμα (Macrium Reflect Free) στην Αποθήκη D : (το laptop μου έχω προσθέσει και δεύτερο σκληρό ssd). που κράτησα όταν έκανα το φρέσκο Format εγκατάσταση Windows 10 pro 64 bit.
Αν εχει παρει το στικακι το image, πριν από 6 μήνες που ειχα φτιαξει - κρατησει .

Ευχαριστώ Καλημέρα

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εάν από το στικάκι φόρτωσες το image και ακολούθησες σωστά τη διαδικασία θα έπρεπε να σου βγάλει μήνυμα ότι η διαδικασία της επαναφορά της εικόνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία...εάν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βάλει το image, τότε μάλλον δεν έχεις ολοκληρώσει την επαναφορά..

tasosk4 απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα
Πιστεύω τα κατάφερα, είδα πάλι το βίντεο σας με παρατηρητικότητα και πιστεύω ότι έγινε το image, πριν από 6 μήνες που είχα φτιάξει – κρατήσει, μεσα απο Αποθήκη D (έχω κρατήσει το image με το πρόγραμμα (Macrium Reflect Free) στην Αποθήκη D : (το laptop μου έχω προσθέσει και δεύτερο σκληρό ssd, γιατί από το στικάκι δεν κατάλαβα πως γίνεται η διαδικασία της επαναφορά της εικόνας, τέλος πάντων σημασία ότι Πιστεύω τα κατάφερα με τις πολύτιμες οδηγίες σας) .
Ευχαριστώ Καλημέρα
Ευχαριστώ Καλημέρα