Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠληκτρολόγιο για άτομο με δυσκολία όρασης
Άννα Μαρία ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα παιδιά, αντιγράφω εγώ εδώ ερώτηση απο το βίντεο της Έλενας για τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, επειδή ο άνθρωπος έχει θέμα όρασης και συμφώνησα να τον βοηθήσω (θα του μεταφέρω την απάντησή σας εκεί). Πάμε:
"Καλησπερα παιδια συγνωμη που γραφω εδω (...κι αυτο με πολυ κοπο...) αλλα λογο μειωμενης ορασης δεν μπορω να τα καταφερω στην σελιδα σας γιατι ειναι πολυ φωτεινη και με δυσκολευει να διακρινω...ενω εδω στο YouTube, στο κινητο, και στον υπολογιστη χρησιμοποιω "Σκουρο θεμα" η "Νυχτερινη λειτουργια". Δηλαδη στην περιπτωση μου με βοηθουν οι εντονες αντιθεσεις, μαυρο φοντο ασπρα γραμματα, με αυτη την λογικη αγορασα παλια που ηταν σε καλυτερη μοιρα τα ματια μου, μαυρο πληκτρολογιο με ασπρα γραμματα και ολα ηταν καλα, πλεον ομως δεν με βοηθαει τοσο, κατι το ξεθωριασμα των χαρακτηρων ελαφρως απο τη χρηση αλλα περισοτερο η οραση μου που εχει μειωθει απο τοτε που το αγορασα, δεν με βοηθαει πλεον και τοσο...επιβαλετε οποτε να παρω καινουριο πληκτρολογιο που να ανταποκρινετε στις τωρινες μου αναγκες και δυνατοτητες, σκεφτομαι να παρω μαυρο παλι αλλα φωτιζομενο με λευκο φως το οποιο δεν ξερω αν υπαρχει ουτε εχω δει ποτε απο κοντα φωτιζομενο πληκτρολογιο, αλλα φανταζομαι θα ειναι καλυτερο απο αυτο που ηδη εχω...μονο εδω τα εχω δει στο ιντερνετ αλλα ολοι καταναλωνοντε στα εφε που κανουν και δεν μπορω να καταληξω πιο να παρω...αυτο που χρειαζομαι ειναι εντονα γραμματα σε σκουρο φοντο οσο πιο ευδιακριτα γινεται δηλαδη, με ελληνικους και λατινικους χαρακτηρες, τωρα αν ειναι και στην αφη αισθητοι ακομα καλυτερα, αλλα αυτο δεν με καιει τοσο, μου αρκει να φαινοντε οσο το δυνατον πιο εντονα...αν εχετε κατι να μου προτεινετε θα σας ειμαι ευγνωμον...!!! Συνχαρητηρια για ολο αυτο που κανετε παιδια τα παρακολουθω ολα σας τα βιντεο, καποτε που μπορουσα διαβαζα και τα αρθρα σας στην σελιδα σας, κι αν βαλετε επιλογη "Σκουρο θεμα" οπως εδω, θα τα ξαναδιαβαζω, η εστω θα βαζω τον μεγενθυντικο φακο των Windows που χρησιμοποιω σε οτι κανω, να μου τα διαβαζει, θα μπορω ομως να πλοηγηθω στην σελιδα σας, πραγμα που τωρα δεν μπορω...γι' αυτο και σας γραφω εδω...!!! 
Υ.Γ 1. Καντε ενα βιντεο καποια στιγμη, με βοηθηματα για ΑΜΕΑ γενικοτερα οχι μονο ορασης, απο προγραμματα μεχρι εξοπλισμο που υπαρχει, θα βοηθησει πολλους ανθρωπους πιστευω... Υ.Γ 2. Το χιουμορ σας πραγματικα μου δινει χρονια, και καθε φορα που γελαω με τις ατακες σας, ευχομαι απο καρδιας να ειστε καλα, ειδικα με το "ΑΝ ΔΕΝ σας αρεσε αυτο το βιντεο..." πως και πως περιμενω αυτη την ατακα καθε φορα... Υ.Γ 3ο (...και τελειωνω επιτελους...Χαχαχαχαχα) Συγνωμη και παλι για το μεγαλο σχολιο, αλλα αν εσας σας πηρε καποια ωρα να το διαβασετε, εμενα μου πηρε κυριολεκτικα ωρες να το γραψω πληκτρο-πληκτρο στα τυφλα μεχρι να βρω το σωστο γραμμα...οποτε συμπαθατε με...Χαχαχαχα σπανια σχολιαζω και μονο οταν αξιζει τον κοπο...και σε εσας αξιζει τον κοπο...και δεν θα το μετανιωσω που το εγραψα εστω κι αν δεν διαβαστει ποτε, η δεν μπορεσετε για Χ-Ψ λογους, τους οποιους θα σεβαστω ΑΠΟΛΥΤΑ, να με βοηθησετε στα παραπανω, αν και ειμαι σιγουρος οτι στον βαθμο που μπορειτε, θα το κανετε οπως το κανετε παντα...!!! Να ειστε παντα καλα αδελφια...καλη συνεχεια!!"

Υπάρχει ένα σχόλιο απο pc steps : "Αν ψάχνεις κάτι οικονομικό, δοκίμασε το motospeed K70."

Απάντησε ο κύριος αυτός: Η τιμη ειναι το τελευταιο που θα σκεφτω...αρκει να με εξυπηρετει...ευχαριστω για την αμεση απαντηση, μακαρι να ειναι αυτο που χρειαζομαι...αν υπαρχουν κι αλλες επιλογες παρακαλω ανεξαρτητως τιμης πειτε μου ωστε να μην συμβιβαστω. αλλα να επιλεξω το πιο καταλληλο για μενα κατα την ερευνα αγορας...Να ειστε καλα..."
Κι έπειτα ο ίδιος: "οπως ειδα δεν εχει επιλογη μονοχρωμου φωτισμου σε ολα τα κουμπια, κατα προτιμηση λευκου, ουτε ελληνικους χαρακτηρες...κατι αλλο εστω κι ακριβο?"

Ευχαριστούμε και οι δύο :)

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Άννα

Τα φωτειζόμενα πληκτρολόγιο είναι αρκετά διαδεδομένα πλέον, οπότε δεν θα δυσκολευτεί να βρει κάτι σχετικό.

Δυστυχώς, το πόσο φωτεινό είναι κάθε πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει. Οπότε, μπορούμε να προτείνουμε κάποιο, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι το πιο φωτεινό της αγοράς.

Για να προτείνουμε κάποιο μοντέλο, καλό είναι να μας πείτε πόσο περίπου είναι το επιθυμητό κόστος, κι αν αν υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις στο μέγεθος ή σε πλήκτρα, πχ συγκεκριμένα πλήκτρα συντομεύσεων.

Άννα Μαρία απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα κι ευχαριστούμε και οι δύο πολύ. Απάντησε: Μεγεθος.τιμη και πληκτρα δεν με απασχολουν, αρκει να ειναι αρκετα φωτεινα τα γραματα και να εχει Ελληνικους και λατινικους χαρακτηρες!!

Άννα Μαρία απάντησε πριν 3 έτη

λίγες λεπτομέρειες ακόμα:
ενα κλασικο πληκτρολογιο ψαχνω...η εργασια μου στον υπολογιστη εχει να κανει με την Μουσικη, δεν παιζω παιχνιδια δεν γραφω κειμενα, απλα τους τιτλους των κομματιων γραφω, το μονο που ψαχνω ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο ευδιακριτα τα γραμματα...τιποτα παραπανω...!!!

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

@Άννα Μαρία ,καλό είναι όμως να πείτε και το κόστος ,να μή προταθεί κάτι που θα φανεί ακριβό του ανθρώπου.😀

Άννα Μαρία απάντησε πριν 3 έτη

Πραγματικά ο άνθρωπος φαίνεται να έχει ανάγκη απο ένα καλό πληκτρολόγιο :)
Αν ικανοποιει τις αναγκες μου θα το παρω οσο κι αν κοστιζει...ας μου προτεινουν οτι μπορουν και θεωρουν οτι ανταποκρινετε στις αναγκες μου να τα τσεκαρω ενα-ενα ωστε να μπορω να καταλληξω σε καποιο...βασικα να εχω καποιες πιο στοχευμενες επιλογες, μην ψαχνω μονος μου στα τυφλα στο διαδικτυο οπως εκανα πριν...!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Με δεδομένο ότι δεν έχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση πέρα από τον φωτισμό, θα πρότεινα όπως και το παιδί από το σχόλιο κάποιο Motospeed.

Σχεδόν όλα τα πληκτρολόγια της εταιρείας έχουν φωτισμό, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί από το συνοδευτικό λογισμικό σε ένα μόνο χρώμα.

Μια οικονομική λύση είναι το CK104. Επίσης, τα συγκεκριμένα πληκτρολόγια είναι μηχανικά, το οποίο σημαίνει ότι τα πλήκτρα θα έχουν έντονη ανάδραση. Αυτό πιστεύω είναι βολικό για κάποιο άτομο με θέση όρασης.

Μετά φυσικά υπάρχουν άλλα μοντέλα με διαφορετικά είδη διακοπτών. Κάθε είδος διακόπτη έχει διαφορετική αίσθηση και θόρυβο.