Βασίλης Σαρχοσίδης ρώτησε πριν 9 έτη

 Καλησπέρα Άγγελε είμαι ο "Μπίλ" που αγόρασε την 290x της MSI!Είμαι σε δίλημμα για το τι οθόνη θα έπρεπε να αγοράσω! Είναι γεγονός ότι η οθόνη είναι επένδυση και θα την έχω πιθανότατα μέχρι να χαλάσει! Απ όσο γνωρίζω η 290x είναι ικανή για αναλύση 1440p! Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής: Να πάρω μια οθόνη όπως αυτή /s/5793633/BenQ-GW2765HT.html στα 60hz ή να κοιτάξω μία απο αυτές που υποστηρίζουν freesync και είναι στα 144hz;; 1) /s/7443948/Acer-XG270HU.html 2) /s/6957804/Asus-MG279Q.html . Γνωρίζω φυσικά ότι σε ολοκαίνουργιους τίτλους 144 fps δεν θα βγάλει η κάρτα με τίποτα απλά εκτός απ'το ότι θα παίζω σχετικά συχνά lol και παλιότερα παιχνίδια που η κάρτα φαντάζομαι θα τάχει για πρωινό όπως το Dragon Age Origins (έπος), αλλά επειδή όπως είπα η οθόνη είναι επένδυση και επειδή φαντάζομαι στα 2-3 χρόνια που θα αλλάξω κάρτα γραφικών τα 144 fps θα είναι κάτι πιθανότερο δεν ξέρω τι να κάνω! Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την γνώμη σου και ελπίζω να με βοηθήσεις να ξεφύγω απο αυτό το τέλμα και ας είναι πρόβλημα "πρώτου κόσμου"!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,

Η αλήθεια είναι πως οι κατασκευαστές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο να επιτύχουν υψηλότερες αναλύσεις παρά υψηλότερους χρόνους ανανέωσης όσον αφορά τα monitor, οπότε δεν βλέπω στο άμεσο μέλλον να πέφτουν οι τιμές για οθόνες με 144Hz. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα να πάρεις μια οθόνη 144Hz.

Βασίλης Σαρχοσίδης απάντησε πριν 9 έτη

Ωραία Άγγελε ευχαριστώ πολύ! Απο τις δύο οθόνες που πρότεινα ποιά θεωρείς καλύτερη; ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη που θα πρότεινες; Επίσης προβληματίζομαι λίγο για το freesync που σημαίνει οτι πρέπει να "δεσμευτώ" με την AMD και μιας και είμαι λίγο (έως πολύ) υπερβολικός σκέφτομαι ενδεχόμενα όπως το να κλείσει η εταιρεία , να την εξαγοράσει η Microsoft (όπως υπήρξαν φήμες) και να σταματήσει την υποστήριξη ή οτιδήποτε τέτοιο! Ξέρω μάλλον λέω χαζομάρες αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Βασίλης Σαρχοσίδης απάντησε πριν 9 έτη

Και κάτι ακόμη (συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις) σε περίπτωση με νεκρά πίξελ ή άλλες ζημιές που διαβάζω οτι είναι πολύ πιθανές με καλύπτει η εγγύηση έτσι;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η πρώτη είναι καλύτερη επιλογή, επειδή έχει χρόνο απόκρισης 1MS.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η AMD, στη χειρότερη περίπτωση θα εξαγοραστεί, και δεν πρόκειται να σταματήσει η υποστήριξη.

Εξαρτάται από την εκάστοτε εταιρεία το αν η εγγύηση καλύπτει καμμένα pixels και από πόσα pixels και μετά. Ελάχιστα μοντέλα έχουν εγγύηση 0 καμμένων pixels.

Βασίλης Σαρχοσίδης απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά! Νομίζω η τελευταία ερώτηση (όσον αφορά την οθόνη τουλάχιστον) επειδή η πρώτη είναι ΤΝ και η δεύτερη IPS panel είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των δύο στην ποιότητα της εικόνας;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Άμα δεν τις δεις να λειτουργούν δίπλα-δίπλα, δεν μπορείς να γνωρίζεις τη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δυστυχώς δεν βοηθούν σε αυτό το θέμα.