Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠοια είναι τα τροφοδοτικά με “additional 4-pin ATX power connector”?
Brev Karlaus ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα σε όλους
Στην προσπάθεια μου να διαλέξω κομμάτια για να συνθέσω ενα gaming pc  σύμφωνα με το τι έχει διαθέσιμο το eshop αρχιζω να καταλήγω στην μητρικη MSI Z490-A PRO ATX LGA1200. Αλλά από τότε που την διάλεξα έχω αυτή την ειδοποίηση στο PCParts Picker που λεει:
"The MSI Z490-A PRO ATX LGA1200 Motherboard has an additional 4-pin ATX power connector but the [μοντέλο τροφοδοτικού] does not. This connector is used to supply additional 12V current to the motherboard. While the system will likely still run without it, higher current demands such as extreme overclocking or large video card current draws may require it. 
Αυτό μοιάζει να είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο για την χρήση που θα κάνω άλλα θα ήθελα πολύ να δω ενα απο τα παραδείγματα τροφοδοτικών που έχουν αιτώ το περιβόητο "additional 4-pin ATX power connector"
Μήπως υπάρχει κάποιος γνώστης του αντικειμένου εδώ; Ευχαριστώ πολυ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι τέτοιο..ίσως κάτι τέτοιο να έχει αυτό το "additional 4-pin ATX power connector"..

Brev Karlaus απάντησε πριν 3 έτη

Τελικά το πρόβλημα μπορεί να ειναι και στην βαση δεδομενων του PC parts picker.
Γιατι για παραδειγμα το  https://www.e-shop.gr/psu-bitfenix-whisper-m-80-plus-gold-modular-650w-p-PER.643724  και το https://www.e-shop.gr/psu-bitfenix-whisper-m-80-plus-gold-modular-750w-p-PER.643725 δειχνουν ιδια σε ολα εκτος απο τα watt και την εγγύηση ομως μονο το 750w ειναι μαρκαρισμενο να τα εχει ολα τα pin στο parts picker.
Μάλλον θα πάρω το 650w να ξεμπερδεύω που εχει και 7 χρόνια εγγύηση. Μπορει να μου κρατήσει και για δευτερο PC αργοτερα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλή επιλογή!