Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠοια μητρική να διαλέξω για τον AMD A8-9600 έχοντας ως σκοπό μελλοντική αναβάθμιση σε ryzen
Φιλιππος Παπαλεξοπουλος ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με 2 μητρικές την ASrock A320m pro4 και την ASrock B450m pro4 βλέπω πως στην επίσημη σελίδα της ASrock στην κατηγορία CPU supported list ο Α320m pro4 δείχνει μέσα στην λιστα ότι υποστηρίζει και τον δικό μου επεξεργαστή (A8-9600) ενώ για την άλλη μητρικη την B450 pro4 δεν υπάρχει μέσα στην λίστα για τον δικο μου επεξεργαστή ομως αυτές οι δύο μητρικες εχουν ΑΜ4 socket όπως και ο δικός μου επεξεργαστής υποστηρίζει AM4 socket αλλά βλέπω πως ο Α320m υποστηρίζει γενιες excavator, zen, zen+ ενώ ο Β450m δειχνει πως υποστηρίζει Zen, zen+ αλλά ποια μητρική να αγοράσω ωστε να υπαρχει συμβατοτητα; Να αγορασω την B450m pro4 και ας μην αναφέρει πως υποστηρισει αυτόν τον επεξεργαστη. Γιατι σκέφτομαι να κάνω και overclocking αργότερα. Εσείς ποια μου προτείνετε; Και αν είναι όντως έτσι όπως αναφερει ο κατασκευαστής.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Φίλιππε. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν αναφέρει συμβατότητα με τον A8, αυτό σημαίνει εξ' ορισμού πως η συγκεκριμένη B450m δεν τον υποστηρίζει. Ο κατασκευαστής είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή για τη συμβατότητα με τους επεξεργαστές.
Αυτό που δεν μου είναι ξεκάθαρο είναι αν έχεις αγοράσει ήδη τον επεξεργαστή, ή αν απλά σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο. Γιατί αν δεν τον έχεις αγοράσει, μπορείς απλά να πάρεις τον Athlon 200GE που τον υποστηρίζει η Pro 4.

Φιλιππος Παπαλεξοπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε έχω αγορασει ήδη τονΑ8-9600 με βάση τον οδηγό του pcsteps για pc με 300-350€ οποτε να αγοράσω την ASrock A320m pro4?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ακριβώς Φίλιππε, καθώς έχει σίγουρη συμβατότητα με τον επεξεργαστή.

Φιλιππος Παπαλεξοπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ