Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΠοια μητρική να διαλέξω ως creator?
Giorgos Rokas ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, παρακαλω πολύ βοήθεια κάποιος
2 ερωτήσεις θα ήθελε αν κάνω.
1. Γτ παντού λένε ότι εάν είσαι creator θες η μητρική σου να χει thunderbolt?
2. Όλο το build το χω έτοιμο αλλά ποια μητρική να πάρω μέχρι 400ευρω max. Θα έχω i9-13900k και msi 3060 trio. Η χρήση είναι για μουσική παραγωγή οπότε 64gb ram τουλάχιστον, λίγο gaming και video shooting/editing για youtube, θα μαι κομπλέ με την 3060.
Αλλά τι μητρική να πάρω? Με χουν μπλέξει ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ που λένε συνέχεια για το thunderbolt για creators. Αξίζει τα extra λεφτά!? 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Γιώργο! Τα άρθρα που το αναφέρουμε υποθέτω πως αναφέρουν και τους λόγους. Ίσως για την ταχύτητα μεταφορας και τα deck που μπορείς να συνδέσεις πάνω; Δεν θεωρώ ότι αξίζει να πας σε τόσο ακριβή μητρική, καθώς δεν αναφέρεις κάτι για το οποίο όντως τη χρειάζεσαι. Αφού σε ενδιαφέρει ο ήψος, ίσως σε ενδιέφερε η κάρτά ήχου. Ωστόσο, είναι πιο οικονομικό να πάρεις μια μέτρια μητρική και ξεχωριστή καλή κάρτα ήχου, παρά να χρυσοπληρώσεις μια μητρική με καλή κάρτα ήχου. Έτσι, ακόμα και αν αλλάξεις υπολογιστή, η κάρτα θα σου μείνει. 

Giorgos Rokas απάντησε πριν 1 έτος

Έχω επαγγελματική κάρτα ήχου και όλα τα σχετικά περιφερειακά τώρα θέλω να χτίσω ένα pc και να ναι οκ για τα επόμενα 5-7χρονια. Για αυτό πάω τόσο ακριβά.
Οπότε η msi z790-p που έχω διαλέξει είναι οκ για όλο αυτό η προτείνεις κάτι άλλο μέχρι 400ευρω?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Θα σε καλύψει απόλυτα, δεν βλέπω κάποια άλλη στο ίδιο κόστος με κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα. Όλες οι μητρικές αυτής της κατηγορίας έχουν πάνω κάτω τα ίδια VRM, αν σε απασχολούν και οι θερμοκρασίες.