Όταν υπάρχει το Internet, μου φαίνεται περιττό οποιοδήποτε βιβλίο πάνω στον προγραμματισμό.
Αν το πρόβλημά σου είναι πως δεν γνωρίζεις καλά αγγλικά, είναι ζωτικής σημασίας να μάθεις καλύτερα αγγλικά για να γίνεις καλός προγραμματιστής.
Υπάρχει ατέλειωτη βιβλιογραφία, ψηφιακή και μη στα αγγλικά, που δεν συγκρίνεται με την σχεδόν ανύπαρκτη στα Ελληνικά.
Εδώ μπορείς να βάζεις τον κώδικά σου για να τον τρέχεις κατευθείαν.
Για εμένα δεν έχει σημασία πόσες ώρες την ημέρα, αλλά το να ασχολείσαι κάθε μέρα.
Είναι καλύτερο να εξασκηθείς πχ 1 ώρα την ημέρα κάθε μέρα, παρά σήμερα να κάνεις τέσσερις ώρες, και μετά τη Δευτέρα να κάνεις άλλες 3 ώρες.
Μην πλακωθείς, βρες το ρυθμό σου, και με λίγο διάβασμα κάθε μέρα σύντομα θα κάνεις θαύματα.
Η πρώτη πάντα είναι η πιο δύσκολη, μετά πιάνεις τη λογική του προγραμματισμού και είναι εύκολο να μάθεις άλλες.
Για να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού δεν χρειάζεσαι καθόλου μαθηματικά.
Για να γίνεις καλός προγραμματιστής, χρειάζεσαι εξαιρετικά προηγμένα μαθηματικά, ώστε να μπορείς να γράφεις κώδικα που να τρέχει γρήγορα και να είναι αποδοτικός.
Αλλά αναφερόμαστε σε μαθηματικά πανεπιστημιακού επιπέδου, πίνακες, σύνολα, και εξισώσεις και θεωρήματα πολύ πιο περίπλοκα απ’ όσα διδάσκουν στα σχολεία.
Μάθε πρώτα καλά μια γλώσσα προγραμματισμού, και μετά θα δεις τι χρειάζεται να μάθεις από μαθηματικά για να γίνει καλύτερος ο κώδικάς σου.
Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις με τη σελίδα του tutorial. Σε Google Chrome που την ανοίγω, σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασε με άλλο browser, μήπως έχει κάποια περίεργη ασυμβατότητα αυτός που χρησιμοποιείς.
Στο άλλο link, γράφεις τον κώδικά σου στο πεδίο κεντρικά της σελίδας, πατάς submit, και τον τρέχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό.
Κανονικά ο κώδικας χρειάζεται να τον βάλεις σε αρχείο και να το εκτελέσεις (όπως τα αρχεία .exe που εγκαθιστάς προγράμματα) για να δεις τι κάνει.
Για να μην κάνεις αυτόν τον κόπο, τον κώδικα που έγραψες τον βάζεις σε εκείνη τη σελίδα, και σου δείχνει άμεσα πως θα λειτουργούσε σε ένα πρόγραμμα.
Ζω μόνιμα στη Γαλλία, δεν εργάζομαι πια ως τεχνικός υπολογιστών.
Γενικά, ποτέ δεν είναι αργά, και με το background που θα έχεις στα οικονομικά, μπορεί να σου φανεί πιο εύκολο να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού.
Please login or Register to submit your answer