Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠοιότητα εικόνας στο Netflix.
Χρῆστος Γεωργίου Τσακίρογλου ρώτησε πριν 12 μήνες

Χαίρετε. Η συνδρομή μου στο Netflix είναι για HD. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρώ ότι ό,τι και αν αναπαράγει, μετά από 10 λεπτά ή και λιγότερο, αυτόματα η ποιότητα της εικόνας μειώνεται στα 240p. Μία ανανέωση στην σελίδα επαναφέρει την ποιότητα, μετά όμως από μερικά λεπτά το πρόβλημα ξαναεμφανίζεται. Για την αναπαραγωγή χρησιμοποιώ τον Edge (σε win11), ο οποίος εδώ και 2,5 περίπου χρόνια δεν μου παρουσίασε ποτέ κάτι παρόμοιο, ούτε το παρουσιάζει εκτός Netflix. Π.χ. στο youtube πάντοτε η ανάλυση βρίσκεται στα 1080p, όσα δηλαδή σηκώνει η οθόνη μου.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα hardware, διότι δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια, αλλά ας αναφέρω:
CPU AMD Ryzen 7 2700X.
GPU Radeon RX 570 Series 8gb.
Τηλεόραση LG full 32΄ HD.
Το δίκτυό μου είναι στα 35mbs.
Τί νομίζετε ότι φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα Χρήστο! Κάνε μια δοκιμή και παρατήρησε αν το πρόβλημα εμφανίζεται και σε άλλους browser. 

Χρῆστος Γεωργίου Τσακίρογλου απάντησε πριν 12 μήνες

Καλημέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ. Δοκίμασα τον Firefox, χωρίς κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Εγκατέστησα μάλιστα και την εφαρμογή του Netflix από το microsoft store, η οποία αν και ρίχνει σε κάποια σημεία τα frames, δεν μειώνει όμως την ποιότητα. Μάλλον για κάποιον λόγο Edge και Netflix δεν τα βρίσκουν :) Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που θα βοηθούσε, διότι με έχει βολέψει ο Edge με τα εργαλεία που συνεχώς προσθέτει και δεν θέλω να τον αποχωριστώ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Δες αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που αφορά την επιτάχυνση υλικού. Αν υπάρχει, κάνε δοκιμές έχοντας την ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη.

Χρῆστος Γεωργίου Τσακίρογλου απάντησε πριν 12 μήνες

Νομίζω ότι η απαλοιφή δεδομένων περιήγησης διόρθωσε το πρόβλημα, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Όρισα να το κάνει και κατά την έξοδο, και τώρα δεν παρουσιάζεται.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Χρήστο!