Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareποιότητα η απόκριση στα gaming monitor ?
Γιωργος Βασιλειαδης ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα παιδια,μπορειτε να με βοηθησετε να καταλαβω τι αξιζει σε ενα μονιτορ οταν εισαι gamer?Μιας και εχω καλη καρτα amd radeon r9 290 ειπα να παρω και ενα monitor max 140 euro αλλα εχω πσιλομπερδευτει...Η ερωτηση ειναι η εξης¨ Αξιζει να παρεις IPS panel πιο πολυ απο TN οταν εισαι gamer, ή τα milisecond παιζουν σημαντικο ρολο...?(καταλαβαινει το ματι μας διαφορα απο 0-5 ms ?)

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γεια σου Γιώργο,

Θεωρητικά όσο μεγαλύτερα είναι τα ms τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα για Ghosting. Όμως τα 5ms είναι αρκετά καλό επίπεδο, και ταυτόχρονα οι οθόνες IPS έχουν καλύτερα χρώματα και αντίθεση. Θεωρώ πως μια οθόνη IPS είναι καλύτερη επιλογή συνολικά.

Αν δώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να πάρεις αυτό το monitor με PLS (είναι η αντίστοιχη τεχνολογία του IPS από τη Samsung) και 4ms. Ένας στενός φίλος που το αγόρασε και παίζουμε μαζί online, έχει μείνει εξαιρετικά ευχαριστημένος.

Γιωργος Βασιλειαδης απάντησε πριν 8 έτη

καλησπερα Αγγελε και σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση παρολο το spamm που δεχεστε στο site .Πολυ ωραια οθονη αλλα δεν ειναι μειωνεκτημα οτι δεν εχει DVI H Display port.Αυτη πως σου φενεται http://www.e-shop.gr/othoni-lg-23mp68vq-p23-led-full-hd-black-p-PER.155877?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το HDMI χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο πρωτόκολλο για την εικόνα με το DVI, με τη διαφορά πως έχει επιπλέον ήχο. Δεν βλέπω γιατί το θεωρείς σαν μειονέκτημα.

Καλή επιλογή είναι και η LG, σου πρότεινα τη Samsung λόγω του συνδυασμού τεχνολογίας τύπου IPS και των μικρότερων χρονισμών.

Γιωργος Βασιλειαδης απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστω πολυ αγγελε για την βοηθεια σου,το πιθανοτερο να κινηθω για την αγορα της οθονης που μου επισημανες. :)