Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠοιό wi-fi router ρυθμίζει το snr ή κλειδώνει την ταχύτητα του παρόχου;
Paris ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα, ψάχνω να αγοράσω ένα wi-fi router που να μπορεί να κλειδώνει το snr ψηλά γιατί έχω προβληματικό καλώδιο από τον ΟΤΕ και δεν το αλλάζει, ο παροχός μου είναι η forthnet και το ανωτερό της είναι το 15 snr ξέρω ότι έτσι θα πέσει η ταχυτητά μου ακόμα πιο πολύ αν πχ ένα router το κλειδώσει στο 20 η 30 αλλά θα έχω μια πιο σταυερή γραμμή...
Επειδή η forthnet πέρα απο το snr δεν κλειδώνη την ταχύτητα όπως η hol ή οτε πείτε μου παρακαλώ αν γνωρίζετε κάποιο wi-fi router που να μπορεί να κλειδώνει το snr ή την ταχύτητα χωρίς πολλές ρυθμίσεις και δίπλωμα τεχνικού απλά πράγματα...
Σας ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Πάρη,

Το router δεν έχει κανέναν έλεγχο ούτε στην ισχύ της γραμμής, ούτε στο πόσο θόρυβο έχει, δεν μπορεί λοιπόν να επιλέξει snr.

Επίσης δεν υπάρχει πουθενά δυναμικός συγχρονισμός. Κάθε router συγχρονίζει στη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί την ώρα του συγχρονισμού, και την κρατάει μέχρι να του αλλάξει ο πάροχος IP.

Εφόσον η γραμμή δεν είναι καλή, κανένα router δεν θα σου κάνει διαφορά.

Paris απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και πάλι Άγγελε, είσαι σίγουρος γιατί πολλά blogs λένε ότι υπάρχουν τέτοια wi-fi router που ρυθμίζεις εσύ το snr ή την ταχύτητα τις γραμμής.

 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν είχα καταλάβει καλά την ερώτησή σου, νόμιζα πως ήθελες να αυξήσεις την ταχύτητα συγχρονισμού, όχι να την μειώσεις (αυξάνοντας το SNR) για να έχεις πιο σταθερή γραμμή.

Τα Draytek Vigor είναι από τα καλύτερα router της αγοράς και εδώ θα βρεις οδηγίες για να αυξήσεις το SNR. Είναι ακριβό, αλλά είναι ένα από τα λίγα που έχει επίσημες οδηγίες από τον ίδιο τον κατασκευαστή, και όχι ανεπίσημες πατέντες.