Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΠΟΛΛΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Tasoulis Barbounakis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και καλό μήνα!!!
Έχω μερικά ερωτήματα και προτίμησα να τα βάλω όλα μαζί για να μην κάνω νέες ερωτήσεις. Ούτως άλλως τα περισσότερα αφορούν αγορά και τα άλλα συμβουλές και πληροφορίες. 
Πάμε σε αυτά που είναι για αγορά. Τι μου προτείνετε για λαπ τοπ. Η δουλειά που θα χρησιμοποιηθεί είναι για ημιεπαγγελματική χρήση. Με ενδιαφέρει η χωρητικότητα και κυρίως η ταχύτητα του. Το κόστος που έχω στο μυαλό μου είναι γύρω στα 500 με 600 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχω 2 λαπ τοπ της asus. Είμαι ικανοποιημένος με τις αντοχές τους. Το ένα το έχω για πειράματα πλέον και το άλλο για τη χρήση που ζητώ το νέο. Η επιλογή του δεύτερου έγινε από φίλο αλλά αποδείχτηκε και όχι τόσο καλή. Πάνω κάτω του είχα ζητήσει τα ίδια και αυτό που παρέλαβα, είναι AMD A8-7410 AMD RANDEON R5 2.2 GH x64με 8gb ram (εγώ του το ζήτησα), με ssd δίσκο (είναι γρήγορος αλλά μικρός σε χωρητικότητα και μετά έμαθα ότι δεν είναι ο "ιδανικός" στην αποθήκευση. Έχει μόνο δύο usb (είναι ένα μείον), 15 ιντσών οθόνη, 1 hdmi και ελαφρύ αφού δεν φέρει τίποτα άλλο. Η μπαταρρία του εξαντλειται σχετικά γρήγορα ακόμα και νέα που είναι γιατί δεν της κάνω χρήση και όταν βάζω το καλώδιο δεν φορτίζεται (αυτό είναι ένα συν). Δεν θυμάμαι πόσο το πλήρωσα αλλά όχι και φθηνά. Δυστυχώς και το μαγαζί που το προμηθεύτηκα πρέπει να έκανε ζαβολιά, αλλά δεν έδωσα σημασία. Οι lenovo μου ταιριάζουν περισσότερο όπως επίσης και οι intel επεξεργαστές που είναι αθόρυβοι. Δεν τα έχω με την τεχνολογία και μιλάω από εμπειρία μόνο. Ως προς τον τύπο δεν σας βάζω περιορισμό αλλά αν υπάρχει και μια δικαιολόγηση για να ξέρω και το λόγο. Κατά κύριο λόγο θα αποθηκεύω, έγγραφα, βάσεις δεδομένων, καμιά ταινία και προγράμματα οικονομικής φύσης. Μου αρέσει η ταχύτητα, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και η ησυχία. 
Το δεύτερο κομμάτι που ψάχνω είναι ένα τάμπλετ. Πολλά δεν θα σας πω, επειδή δεν γνωρίζω και πολλά. Απλώς είναι χρηστικά από άποψη ότι το παίρνεις παντού και κάνεις κάποια δουλειά. Δεν είναι για δική μου χρήση αλλά μου το ζήτησε η σύζυγος. Το κόστος είναι διάφορο αλλά δεν μπορώ να προτείνω κάτι γιατί δεν ξέρω. Αυτό που μας ενδιαφέρει εκτός από ανθεκτικό και οικονομικό είναι να είναι σχεδόν σαν Β5 χαρτί και λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος. 
Το τρίτο μηχάνημα είναι ένας οικονομικός laser εκτυπωτής και οικονομικό στο τόνερ. Η ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, σε περίπτωση που επηρεάζει την τιμή. Έχω δει αρκετούς στα καταστήματα αλλά δεν κολλάω. Ίσως εσείς με ξεκολλήσετε. Το κόστος εξαρτάται γιατί αν είναι να τον πληρώσω φθηνά και να πληρώνω χρυσά το τόνερ προτιμώ το αντίστροφο.  
Αυτά προς τις αγορές.
Τώρα τα ερωτήματα για τις συμβουλές σας. 
Είχα κατεβάσει ένα πρόγραμμα για καταγραφή οθόνης και μου ταίριαζε κουτί. Δυστυχώς όμως είχα κατεβάσει την pro έκδοση που ήταν trial. Ενώ εγώ ήθελα τη free που έκανε αυτό που ζητούσα. Δυστυχώς μετά την trial δεν με αφήνει να κάνω καταγραφή και μου ζητάει τι άλλο να αγοράσω το πρόγραμμα, κάτι που δεν θέλω εφόσον η free έκδοση πληρεί αυτό που θέλω να κάνω. Υπάρχει καμία περίπτωση να λύθεί αυτό το πρόβλημα, ώστε να έχω τη free έκδοση; Το πρόγραμμα είναι το debut. 
Το επόμενο ερώτημα αφορά την access. Επειδή έχω πολλά έγγραφα ήθελα να δημιουργήσω μία βάση δεδομένων και να επισυνάψω τα αρχεία, αφού μου δίνεται η δυνατότητα. Έχω φτιάξει μία φόρμα με τα πεδία που με ενδιαφέρουν και μετά επισυνάπτω το αρχείο που θέλω (pdf - doc). Υπάρχει η δυνατότητα η επισύναψη να γινεται με τη μέθοδο του drag and drop; Και αν ναι πως μπορεί να γίνει αυτό; Η access, γνωρίζεται αν μπορεί να υποστηρίξει ως βάση δεδομένων αρχεία βίντεο και ήχου; Επειδή σε νέο αρχείο μου, μετά από κάποιες εγγραφές και επισυνάψεις αρχείων βίντεο και ήχου, μου έβγαζε ένα μήνυμα ότι μάλλον καταστράφηκε το αρχείο. Το έκανα 2 φορές και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή συνέχεια!!!

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Τάσο
Θα σου απαντήσω εγώ στις απορίες σχετικά με τα προγράμματα και στη συνέχεια θα σου απαντήσει ο Άγγελος για τις αγορές.
Στη σελίδα του Debut υπάρχει κανονικά η δωρεάν έκδοση του προγράμματος. Κάνε απεγκατάσταση την τωρινή έκδοση και κατέβασε τη δωρεάν. 
Ο μόνος τρόπος που βρήκα για να καταφέρεις το drag n drop είναι μέσω κώδικα. Μπορείς να δεις κάποια παραδείγματα εδώ.
H Access υποστηρίζει κανονικά αρχεία ήχου και βίντεο. Δοκίμασε διαφορετικούς τύπου αρχείων βίντεο/ήχου και παρατήρησε αν παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. 

Tasoulis Barbounakis απάντησε πριν 5 έτη

Για τον Άγγελο: οκ αναμένω. 
Για το debut. Το έχω κάνει αυτό που λες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, συν ότι έχω χρησιμοποιήσει και unistaller με σβήσιμο οτιδήποτε στο registry, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται και μου βγαίνει και στη free το ίδιο μήνυμα. Γι' αυτό έστειλα και το ερώτημα απορία. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο ως προς την εγκατάσταση, αλλά ότι κάνει ο μέσος χρήστης κάθε φορά. 
Για την access:

Θα δοκιμάσω vba και ο θεός βοηθός. Ειμαι ικανός να πιάσω επαφή με εξωγήινους (χαχαχα). Θα δω τι θα καταφέρω και αν δημιουργηθούν απορίες θα ξαναστείλω ερώτημα. 
Δεν το είχα σκεφτεί και πιστεύω ότι είναι πολύ καλή σκέψη. Τα αρχεία βίντεο είναι mp4 και ήχου wav. Αν τα κάνω mp3 του ήχου και avi για το βίντεο, λογικά θα είναι πιο ελαφριά, ή υπάρχει άλλη επέκταση στο βίντεο που είναι πιο ελαφρύ;
Γιώργο, σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου και το χρόνο σου!!! 
Τάσος

Tasoulis Barbounakis απάντησε πριν 5 έτη

Σχετικά με το debut επιδιορθώθηκε χάρις στα λεγόμενα σου. Δεν ξέρω τι λάθος μπορεί να είχα κάνει. Ευχαριστώ πάντως, γιατί το ξανακοίταξα και επιδιορθώθηκε. Εχω τη free version 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τους διαφορετικούς τύπους αρχείων δεν τους ανέφερα λόγω μεγέθους. Θέλω να δούμε αν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε συγκεκριμένα αρχεία ή γενικά. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τάσο, στο μέλλον καλύτερα να κάνεις ξεχωριστές ερωτήσεις για ξεχωριστά θέματα, το να γράφεις τα πάντα σε μια ερώτηση δεν βοηθάει ούτε εμάς να απαντήσουμε, ούτε άλλους αναγνώστες που πιθανώς να έχουν αντίστοιχες ερωτήσεις.
Αν μπορείς να πας στα 700 ευρώ για το laptop, αυτό είναι ιδανική επιλογή, γιατί έχει και SSD και HDD, καθώς και καλό επεξεργαστή. Αν σε βγάζει εκτός budget, αυτό θα σου ταίριαζε γάντι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμο και δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναείναι. Σαν επόμενη επιλογή, δες αυτό.
Για tablet, θα πρέπει να μου πεις πόσες ίντσες θέλεις να είναι η οθόνη, το μέγεθος χαρτιού Β5 δεν είναι ένα κριτήριο με το οποίο μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση. Δες πάντως και τον οδηγό αγοράς που ανανεώσαμε πρόσφατα:
https://www.pcsteps.gr/1324-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-tablet-android/
Για εκτυπωτή, αυτός έχει αρκετά οικονομικό toner.

Tasoulis Barbounakis απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ!!!
Οκ, την επόμενη φορά θα τα στέλνω ανά κατηγορία. 
Μάλλον θα επιλέξω τη δεύτερη επιλογή, μιας και έχει διαθεσιμότητα εντός 6 ημερών. Ήθελα να ρωτήσω κάτι σοβαρό, που το ξέχασα. Ποιο απ' όλα έχει αριθμητικό πληττρολόγιο σαν κομπιουτεράκι, δηλαδή σε κάθετες διατάξεις αντί μονή οριζόντια;
Αναμένεται, ταμπλέτα.
Για τον εκτυπωτή αναφέρει για usb2 και  συμβατότητα με λειτουργικά δεν κάνει λόγο για win 10. Θα υπάρξει πρόβλημα; 
( -Τυπική συνδεσιμότητα: Full-Speed USB 2.0 (It is recommended you use a USB 2.0 cable (Type A/B) that is no more than 2.0 metres long. Συμβατά λειτουργικά συστήματα: Windows 2000 Professional, Windows XP Home Edition, XP Professional Edition, XP Professional x64 Edition, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Απ' όσο βλέπω, και τα τρία laptop έχουν numpad.
Στο site του εκτυπωτή υπάρχουν drivers για Windows 10, οπότε λογικά δεν έχει ανανεωθεί η περιγραφή στο κατάστημα.