Basilis Trousis ρώτησε πριν 8 έτη

εχω στην κατοχι μου εναν amd a8 5500 γνωριζοντας οτι η amd ειναι αρκετα θερμη επεξεργαστες προτινα σε εναν φιλο να αλλαξη την ψυχτρα του με την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 η θερμοκρασιες παραμενουνε υψηλες απο 65 εως 80 η ερωτηση που θελω να κανω ειναι ι εξης αν αλλαζα καρτα γραφικων και αφινα τα γραφικα του επεξεργαστη μου θα εβλεπα πτωση στης θερμοκρασιες ?

15 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;

Έχεις τον a8 5500 με την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 και οι θερμοκρασίες σου είναι αυτές που περιγράφεις;

Με ποιο πρόγραμμα μετράς θερμοκρασίες; 60-80 είναι οι μέγιστες ή οι ελάχιστες;

Σε ποια κάρτα γραφικών αναφέρεσαι;

Basilis Trousis απάντησε πριν 8 έτη

η μετρησης έγιναν με το speccy επισης ο a8 5500 εχει ενσωματομενα γραφικα απο το επεξεργαστη ισως αυτο φταει που ανεβαζει τοσες θερμοκρασιες το μηχανιμα οταν ξεκιναει εχει 65 βαθμους αφου αρχισο να κανω την οποιαδηποτε εργασια ξαφνικα βρισκετε στους 75 με 81 βαθμους απο το bios εδιξε ποιο χαμηλες θερμοκρασιες γυρω στους 50

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Οι θερμοκρασίες δεν είναι φυσιολογικές, τα ενσωματωμένα γραφικά δεν έχουν καμία σχέση.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή ή/και έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη πάστα.

Αν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, δοκίμασε να βγάλεις την ψύκτρα, να καθαρίσεις την πάστα, και να επανατοποθετήσεις την ψύκτρα με την ανάλογη ποσότητα καινούργιας πάστας.

Basilis Trousis απάντησε πριν 8 έτη

ειμαι τεχνικος υπολογιστων σημερα εκανα την εγκατασταση η παστα ειναι της ψυχτρας να δοκιμασο καμια αλλη παστα ισως αυτο εφερνε αποτελεσμα?

ι ψυχτρα τοποθετιθικε σωστα θα κοιταξω μιπως δεν παταει σωστα

Basilis Trousis απάντησε πριν 8 έτη

κανονικα τη θερμοκρασιες επρεπε να εχει το μηχανιμα?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Πολλές φορές κατά την εγκατάσταση της ψύκτρας τυγχάνει να μην έχει πατήσει καλά. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. :)

Βγάλ'την, βάλε και μια άλλη πάστα, και βάλ'την πάλι. Οι θερμοκρασία στο bios δε θα έπρεπε να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, ενώ δεν είναι φυσιολογικό με οποιαδήποτε λειτουργία να φτάνει στους 80.

Η μέγιστη θερμοκρασία σωστής λειτουργίας του επεξεργαστή σου είναι κοντά στους 70+ βαθμούς. Ωστόσο στα Windows ενδέχεται να σου δείχνει λάθος μετρήσεις το οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Basilis Trousis απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την βοήθεια

Hlias Dimopoulos απάντησε πριν 7 έτη

καλησπέρα.

έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα έβαλα τα Windows 10 Pro και έχω 60-81 βαθμούς παρατήρησα οτι έχει ανοικτά 15 svchost.exe έχω τον amd fx 8350 έχω αλλάξει την πάστα το έχω τοποθετίσει σωστά και πάλι τα ίδια πρίν λίγο καιρό ο υ/η δούλευε στους 5-30 βαθμούς έχει και υδρόψηξη

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ηλία,κάνε καλύτερα καινούρια ερώτηση.Δε το συνιστούν να ρωτάς στις ερωτήσεις άλλων.Απλώς θα σου κάνουν παρατήρηση.Πάντως εγώ δε γνωρίζω να σου πω κάτι.

Basilis Trousis απάντησε πριν 7 έτη

τωρα με υδροψηξη ειναι και εχει 60-81 βαθμους?

Basilis Trousis απάντησε πριν 7 έτη

τελικα εκανα αλλαγη παστας στον 5500 και ι διαφορα που ειδα ητανε 5 βαθμους κατω και εχω παρατηρη οτι με τους amd επεξεργαστες υπαρχουνε πολλα θεματα με θερμοκρασιες

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

@Βασίλη

Δεν είναι φυσιολογικό με υδρόψυξη και καινούργια πάστα να έχεις 60 βαθμούς minimum. Δεν έχει καμία σχέση με το ότι ο επεξεργαστής σου είναι AMD, οι θερμοκρασίες σου είναι ασυνήθιστα υψηλές.

Ρίξε λίγο μία ματιά στις διεργασίες (δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών->Διαχείριση εργασιών) και δες πόσο % του επεξεργαστή σου χρησιμοποιείται σε κατάσταση αδράνειας.

@Ηλία

Καλό είναι να ανοίξεις νέα ερώτηση, καθώς μπορεί να πρόκειται για διαφορετικό πρόβλημα. Ρίξε όμως κι εσύ μια ματιά στις διεργασίες σου και στο ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή.

Basilis Trousis απάντησε πριν 7 έτη

ελενα ο επεξεργαστης ειναι σε midi tower με εναν ανεμιστηρα ι ψυξη που φοραει ειναι ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 και σε αδρανεια το μηχανιμα εχει 50-60 βαθμους η amd λεει πως πρεπει να ειναι κατω απο 70 για καλη λειτουργια δεν ξερω τη να κανω

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ανέβασέ μου ένα screenshot από τις διεργασίες που σου γράφω παραπάνω.

Hlias Dimopoulos απάντησε πριν 7 έτη