Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠοσο Παρακολουθουμαστε απο το Παροχο του Ιντερνετ
Agim Tahiri ρώτησε πριν 7 έτη

Ανκαλυψα προσφατα το pcsteps.gr και ενθουσιαστικα πραγματικα με το περιεχομενο σας! Τεκμηριωμενο, κατανοητο, πραγμα που διχνει επαγελματισμο στη δουλεια σας! Συνχαρητηρια λοιπον και καλη συνεχια!

Η ερωτηση μου, πιο πολυ θα την ελεγα σαν προταση για ενα αρθρο επι του θεματος, εχει να κανει με το ποσοι και καθε ποσο μας παρακολουθουν απο την "κλειδαροτρυπα" την ωρα που σερφαρουμε στο διαδικτυο, και δεν ενοω τους xakers η τα διαφορα προγραμματα υποκλοπης αλλα τους νομιμους, οπως ο παροχος ιντερνετ!

Πιο συγεκριμενα

1-Μπορουνε?

2- Αν ναι, το κανουν?

3-χρειαζοντε καποια αδεια για να το κανουν?

4- σε τι βαθος φτανει η παρακολουθηση? (τι επισκεφτομαστε, τι κατεβαζουμε-ανεβαζουμε, κτλ...)

Πρεπει να νιωθω καθε φορα που σερφαρω οτι καποιος Big Brother παρακολουθει την καθε κινηση μου?

Ευχαριστω εκ των προτερον! Keep the good work!

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!!!!

Όλα τα δεδομένα που στέλνεις και λαμβάνεις από το δίκτυο περνάνε μέσα από τον server του ISP (παρόχου) σου.

Οπότε, μπορεί να δει θεωρητικά όλα τα δεδομένα σου. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα προτόκολλα πρωτόκολλα και τεχνικές κρυπτογράφησης που δυσκολεύουν την πρόσβαση στα δεδομένα σου σε τρίτους.

Βέβαια, ο παρόχος σου δεν πρόκειται να κάτσει να ψάξει τι είδες γιατί δεν θέλει να χάσει την αξιοπιστία του και γιατί δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Επίσης, η αστυνομία μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου με ένταλμα.

Όσο αφορά το Big Brother, δεν θέλω να σε φοβήσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμαστε.

Για παράδειγμα, εδώ και χρόνια υπάρχουν 2-3 συστήματα μυστικών υπηρεσιών (μου διαφεύγουν τα ονόματα των συστημάτων -μπορείς να το ψάξεις) που ελέγχουν ένα μεγάλο ποσοστό της κίνησης στο διαδίκτυο.

Βέβαια αυτά ψάχνουν για πληροφορίες σχετικά με τρομοκρατία. Σε καμία περίπτωση δεν τους ενδιαφέρει σε ποιο site μπήκαμε εμείς.