Odysseas Palamaris ρώτησε πριν 8 έτη

Θα άξιζε για την σύνθεση των 750 να αρχίσω να αγοράζω κομμάτια η να περιμένω οι εταιρίες να βγάλουν καινούρια? Ο ΗΥ θα μπει σε λειτουργεια το καλοκαίρι.

Start your code here

2 Απαντήσεις

Κώστας Λάβαρης απάντησε πριν 8 έτη

Πιστεύω πως μέχρι την άνοιξη, οι τιμές θα πέσουν στο hardware. Εγώ θα έκανα λίγη υπομονή και θα άρχιζα να ψάχνω για κομμάτια αρχές Απρίλη. Μπορεί να βρεις καλύτερα κομμάτια για το PC σου πιο φθηνά. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Εγώ θα διαφωνήσω με τον Κώστα.

Το αν θα πέσουν οι τιμές εξαρτάται περισσότερο από την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, παρά από την εποχή, και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει σχετικά με αυτό μέχρι το καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται να ανέβουν οι τιμές.

Επίσης, η ανακοίνωση νέων επεξεργαστών ποτέ δεν οδηγεί σε άμεση πτώση των τιμών στους παλαιότερους, αυτό συνήθως παίρνει μήνες. Ομοίως για τις κάρτες γραφικών, συνήθως τα παλαιότερα μοντέλα εξαντλούνται από την αγορά πριν πέσουν οι τιμές τους, όπως συνέβη με τις AMD R9 280 και 280x λίγους μήνες αφότου βγήκαν οι 380/380x.

Από τη στιγμή που δεν θα χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή πριν το καλοκαίρι, μπορείς να περιμένεις, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα πετύχεις καλύτερες τιμε.