Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsπου εγκατέστησα τα windows10?
Christos Tzelis ρώτησε πριν 2 έτη

Kαλησπέρα,
 
αγόρασα ένα pc με nvme σκληρό (500G) και από την αγορά του ζήτησα να προστεθεί και ένας ssd (500G) τον οποίο θα έχω για αποθηκευτικό χώρο.
Κατά την εγκατάσταση των windows10 επειδή δεν έχω εικόνα από την τοποθέτηση των κομματιών στο κουτί (για αυτό και ζήτησα να μου το συναρμολογήσουν) φοβήθηκα να βγάλω τον ssd ώστε να είμαι σίγουρος ότι τα win10 εγκαταστάθηκαν στον nvme.

Μπορώ κάπως να επιβεβαιώσω σε ποιόν από τους δύο δίσκους έχουν εγκατασταθεί?
Είχα διαβάσει κάπου ότι by default ο SATA λογίζεται ως drive 0 και για αυτό εγκατέστησα τα win στο drive 1.
Aν έκανα λάθος και τα εγκατέστησα στον SATA υπάρχει τρόπος να μεταφέρω το λειτουργικό στον nvme ή κάνω format και τρέχω την διαδικασία από την αρχή επιλέγοντας το drive 0 για εγκατάσταση αυτή τη φορά ?
 
Ευχαριστώ,

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Χρήστο, μέσα από τη διαχείριση δίσκων και στις ιδιότητες του κάθε δίσκου μπορείς να δεις που έχεις τι...Εάν δεν τα έχεις εγκαταστήσει στον σωστό, ενημέρωσε μας..

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα. Το πιο εύκολο πράγμα είναι αυτό που σκέφτηκες, να αποσυνδέσεις το sata ssd από τη θύρα sata και να δεις αν ξεκινάνε τα windows. Ένα απλό...τσακ είναι. Σαν να βγάζεις το φλασάκι σου. Τι φοβάσαι; Δεν υπάρχει... κουμπί αυτοκαταστροφης για να φοβάσαι. Κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις την αρχή και να τα κάνεις μόνος σου αυτά τα απλά πράγματα και να μην εξαρτάσαι από τεχνικούς.

Christos Tzelis απάντησε πριν 2 έτη

Eυχαριστώ παιδιά.

Είδα μέσα από το BIOS ότι τα έχω εγκαταστήσει στον NVME