Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsπράσινη-πορτοκαλή οθόνη
egrafes egr ρώτησε πριν 7 έτη

καλημέρα!πριν απο λίγο άνοιξα το pc (σταθερός με windows 7 και δυο οθόνες συνδεδεμένες) και ενω ήμουν στο facebook, κολλάνε τα πάντα και μετά απο λίγο (μέσα σε λιγότερο απο 30 δευτερόλεπτα) η μια οθόνη γίνεται πράσινη και η άλλη πορτοκαλί. δεν μπορούσε να δεχτεί καμία εντολή (ουτε το ποντίκι έκανε κάτι ούτε ο συνδιασμός ctrl+alt+del) και έκανα restart απο το κουμπί. επειδή δεν έχω ξανακούσει τίποτα σχετικό μήπως έχετε καμια ιδέα τι μπορεί να έγινε?

ευχαριστώ πολύ

Δημήτρης

20 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτού του είδους τα προβλήματα σχετίζονται κυρίως με την κάρτα γραφικών. Μήπως λείπει κάποιος driver;

Επίσης, μήπως έτρεχες κάποια βαρύ παιχνίδι ή είχε ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία η κάρτα γραφικών;

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

την θερμοκρασία δεν την έλεγξα εκείνη την στιγμή. ο υπολογιστης μόλις είχε ανοίξει (κανα 5 λεπτο ) και ημουν σε ένα παιχνίδι στο facebook που δεν θεωρώ οτι είναι βαρύ. πως μπορώ να δω αν λείπει κάποιος driver?

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

θα ήθελα να προσθέσω στην προηγούμενη μου απάντηση οτι αφού έγινε το πρωι αυτό, μεχρί να το κλείσω δεν έκανε τίποτα άλλο (μετα απο σχεδόν 13 ώρες που λειτουργούσε συνεχώς).σήμερα έκανε πάλι το ίδιο...στα 5 λεπτα λειτουργίας, κόλλησε, άλλαξαν τα χρώματα και έκανα restart απο το κουμπί

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μπείτε στη σελίδα του κατασκευαστή και κατεβάστε όλους τους driver που σας προτείνει.

Αν υπάρχει ήδη κάποιος, απλά θα σας πει ότι υπάρχει όταν γίνεται η εγκατάσταση.

Αν δεν δείτε αποτελέσματα, πείτε να ψάξουμε για πιο περίπλοκα προβλήματα. Πάντως το συνηθισμένο είναι αυτό.

Επίσης, σε κάποια forum αναφέρουν ότι μπορεί να ευθήνεται κάποιο πρόγραμμα. Εγκαταστήσατε τίποτα, όταν άρχισε να συμβαίνει αυτό;

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

έχω κάμποσο καιρό να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα (μπορει και πάνω απο 2 μήνες).

απο το speccy μου δείχνει αυτό http://prntscr.com/d0zq3i σε ποια σελίδα πρέπει να μπω ακριβώς για να κατεβάσω τους driver (ρωτάω επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Θα μπείτε στο λινκ που σας έστειλα και θα συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητούνται και να βρείτε τους κατάλληλους drivers.

Επίσης,αν δεν ξέρετε τα ακριβή στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε και τον αυτόματο εντοπισμό driver.

http://support.amd.com/en-us/download

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

καλησπέρα σήμερα που άνοιξα το pc άλλαξαν πάλι τα χρώματα αλλά μετά έβγαλε μπλέ οθόνη (http://prntscr.com/d1bm7p) για πρώτη φορά. αφου ξανα ανοιξε έτρεξα το πρόγραμμα για τον αυτόματο εντοπισμό driver απο την σελίδα που μου έδωσες. αφου εγινε η εγκατάσταση έκανε restart και μετα μπήκε κανονικά.ενω έβλεπα κάποια βίντεο άλλαξαν πάλι τα χρώματα και ξανα έβγαλε μπλε οθόνη (http://prntscr.com/d1bnva). όλα αυτά σε διάστημα περίπου 30 λεπτών

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η μπλε οθόνη δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί εύκολα να εντοπιστεί η αιτία. Ρίξε μια ματιά στου δύο οδηγούς που στέλνω για να εντοπίσεις ακριβώς το πρόβλημα.

https://www.pcsteps.gr/450-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82/

https://www.pcsteps.gr/1496-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7-windows-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7/

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

σήμερα πάλι έβγαλε την μπλε οθόνη (σχεδον με το που ξεκίνησε το pc, στο δεκαλεπτο) ανάλυση έκανα ήδη με το whocrashed και είναι οι εικόνες που έβαλα στην προηγούμενη απάντηση μου. αυτη είναι η εικόνα απο την σημερινή ανάλυση http://prntscr.com/d1r161. επειδή δεν μπορώ να εντοπίσω ποιο είναι το προβλημα,σου είναι εύκολο να με βοήθησεις, καθώς και αν μπορείς να μου πεις κάποια λύση?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το πρόβλημα βρίσκεται στους οδηγούς της κάρτας γραφικών. Αν παρατηρήσεις το αρχείο που προκαλεί το πρόβλημα, βρίσκεται στον φάκελο των driver.

Πρώτα απ' όλα διέγραψε όλους τους driver της κάρτας γραφικών σου για να ξεφορτωθείς το προβληματικό αρχείο.

Επίσης, θα μπορούσες να απενεργοποιήσεις την αυτόματη ενημέρωση των driver για να μην κατέβει ξανά αυτόματα το αρχείο.

Ωστόσο μπορεί το νέο αρχείο του driver να μην έχει πρόβλημα, οπότε δεν είναι 100% σωστή λύση η απενεργοποίηση των ενημερώσεων των drivers.

Τη διαδικασία για τις δύο ενέργειες θα την βρεις στο σύνδεσμο στο τέλος του μηνύματος.

Αφού κάνεις τα παραπάνω, μπες στο site του κατασκευαστή, που σου είχα στείλει σε προηγούμενο μήνυμα, και κατέβασε τους driver χειροκίνητα.

http://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-updates-and-drivers-on-windows-10/

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

περίμενα να περάσουν μερικές μέρες για να δω πως θα εξελιχθεί. διέγραψα τους driver οπως αναφέρει ο συνδεσμός αλλά δεν μπόρεσα να απενεργοποιήσω την αυτόματη εγκατάσταση σε windows 7. οτνα είχα διαγράψει τον driver μόλις έκανε restart κατέβηκε αυτόματα..απο τότε μέχρι σήμερα γίνετε το εξής...ανα διαστήματα μέσα στην ημέρα κολλάει το pc, μαυρίζουν οι οθόνες και μετά επανερχεται με μπλε οθόνη, στην πλε οθόνη βγάζει σαν σφάλμα την ενδειξη atikmpag. sys και απ οσο μπόρεσα να καταλάβω είναι η κάρτα γραφικών.... μήπως ξέρεις τι άλλο μπορώ να κάνω ή πως να σταματήσω την αυτόματη εγκατάσταση του driver?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για δοκιμάστε αυτό:

Εκκινήστε τον υπολογιστή τρεις φορές και κλείστε τον από το κουμπί μόλις φτάσει στο logo των Windows.

Έτσι θα μπείτε στο μενού επίλυσης προβλημάτων. Εκεί πατήστε προχωρημένες ρυθμίσεις--> Αυτόματη διόρθωση.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

καλησπέρα! περιμένα να δω πως θα προχωρήσει πριν απαντήσω...αφου μου έγραψες την απαντηση σου, χωρις να κάνω τίποτα λειτούργησε κανονικα την επόμενη μέρα χωρίς προβλήματα. την επόμενη ομως ξανα έβγαλε τα ίδια προβλήματα. έσβησα τον υπολογιστή απο το κουμπί όπως πρότεινες αλλά το μόνο μου έβγαζε ήταν μια μαύρη οθόνη που είχε τις επιλογες "εκκίνηση της επιδιόρθωσης κατα την εκκίνηση" και "κανονική εκκίνηση". πατησα την πρώτη επιλογή και απο τότε λειτουργεί κανονικά...ελπίζω να συνεχίσει έτσι

σε ευχαριστώ πολύ για όλητην βοήθεια!

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

καλησπέρα και πάλι...δυστυχώς μετά απο μερικές μέρες το πρόβλημα επανήλθε...εκει που λειτουργεί ο υπολογιστής, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κολάνε τα πάντα,μετα απο λίγο μαυρίζουν οι οθόνες και μετά πετάει μπλε οθόνη με ενδειξη atikmpag. sys οπως και πριν...μήπως έχεις κάποια άλλη ιδέα για το τι μπρώ να κάνω?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό που είναι ειδικά γι αυτό το πρόβλημα.

http://windows7themes.net/en-us/fix-atikmpag-sys-atikmdag-sys-blue-screen-errors-bsod/

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

καλησπέρα.συγγνώμη που αργησα να απαντήσω αλλα δεν ειχα προσβαση στο pc για να μπορεσω να το δοκιμάσω...ακουλουθώντας τα βήματα του οδηγου,δυσκολευτηκα στο βήμα 5 και μετα...ποιο αναλυτικα έκανα τα εξής

β1--έλεγξα οτι έχω την τελευταια έκδοση της καρτας γραφικων απο το προγραμμα που μου ειπες ποιο πριν

β2-----κατεβασα το προγραμμα που αναφέρει η σελίδα και έψαξα το αρχειο "atikmdag.sy_"

β3----έκανα δεξί κλικ πάνω στο αρχειο που εμφανίστικε>open path και μετέφερα το αρχειο στην επιφάνεια εργασίας

β4----ανοιξα την γραμμη εντολων αλλα μόλις έβαλα τις εντολες (Enter C: and hit enter, then enter cd C:test or cd C:UserssOliverDesktop, αφου τις άλλαξα) έβγαλε αυτό (http://prntscr.com/dc4ygn) δεν ξερω πως να προχωρησω....

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το πιθανότερο είναι πως έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών σαν hardware. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για διάγνωση είναι να δοκιμάσεις με άλλη κάρτα γραφικών, ή να δοκιμάσεις τη δική σου κάρτα γραφικών σε άλλο υπολογιστή.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

καλημέρα!μετα απο πολλες ώρες δοκιμών κατάφερα να ολοκληρώσω τον οδηγό,οποτε περιμενω και βλέπω πως θα προχωρίσει....σε περίπτωση που τελικά έχει πρόβλημα hardware,υπάρχει κάποιος κινδυνος να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή χωρίς να την αλλάξω (επειδή είναι λίγο δύσκολο αυτό το διάστημα)?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κίνδυνος για το υπόλοιπο σύστημα δεν υπάρχει. Απλά αν είναι στα τελευταία της, κάποια στιγμή θα σταματήσει να λειτουργεί. Βέβαια, μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να πάει για πέταμα.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

ωραία...ευχαριστώ πραγματικά για όλη την βοήθεια!