Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροβλήματα εγκατάστασης Windows 11 σε μη συμβατό υπολογιστή.
Yiannis Mitropoulos ρώτησε πριν 2 έτη

Έκανα εγκατάσταση τα windows 11 σε ένα σκληρό SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) μαζί με τα windows 10. Ήθελα να τα κάνω εγκατάσταση σε άλλο σκληρό στον SSD 1TB ( D ). Τελικά η εγκατάσταση έγινε κανονικά αλλά... έγινε σε λάθος σκληρό δίσκο. Διάβασα, και άκουσα ότι γίνετε μέσα από τα windows την ώρα τις εγκατάστασης να επιλέξει κάποιος τον σκληρό που θέλει να γίνει η εγκατάσταση. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή σε εμένα. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο ; Να βγάλω τον σκληρό SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) να κάνω την εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο SSD 1TB ( D ) και μετά τον ξανά συνδέω ; Η Εγκατάσταση των windows 11 έγινε με το iso και με την διαδικασία του οδηγού σας, αλλά... μόνον με το iso που είχα κατεβάσει στον υπολογιστή μου και στον σκληρό SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) στα σοιχεία λήψης του υπολογιστή μου. Δεν γίνετε η εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο SSD 1TB ( D ) όπως με εξυπηρετεί. Από το USB STICK δεν περνάνε στον υπολογιστή τα windows 11 . Με ποιο πλήκτρο μπαίνω στο BIOS τις Μητρικής μου Gigabyte - B85-HD3 - ; Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνετε τίποτα. Μία μαύρη οθόνη μου βγάζει όποιο πλήκτρο και να πατήσω για να μπω στο BIOS τις Μητρικής μου. Τώρα ξανά φορτώνω από την αρχή το iso με τα windows 11 μαζί με το rufus σε ένα usb stick 32GB για να κάνω την εγκατάσταση. Ελπίζω να γίνει στον SSD 1TB. Σε περίπτωση που δεν γίνει η εγκατάσταση στον σκληρό SSD 1TB που θέλω. Και κλείσω τον υπολογιστή, βγάλω τον σκληρό SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) και βάλω το στικάκι ξανά στον υπολογιστή, θα μπουτάρει το στικάκι για να γίνει η εγκατάσταση ;
Έχει και συνέχεια. Φόρτωσα τον σκληρό δίσκο SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) ώστε να γεμίσει, για να γίνει η εγκατάσταση στον SSD 1TB ( D ) σκληρό δίσκο. Αλλά και πάλι δεν γίνετε τίποτα. Έβγαλα τον σκληρό δίσκο SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ) και άφησα τον SSD 1TB ( D ) σκληρό δίσκο προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση αλλά τίποτα. Δεν έκανε boot το στικάκι με το iso και το rufus. Προσπάθησα πολλές φορές να μπω στο bios αλλά τίποτα. Θέλω τον Μεγάλο σκληρό διότι είναι καινούργιος, πριν κανα 4μηνο τον πήρα. Ο άλλος είναι πολύ παλιός από το 2014 που έφτιαξα τον υπολογιστή, και φοβάμε ξαφνικά μην με αφήσει αμανάτι. Δεν  ξέρω τι άλλο να κάνω. Έκανα ότι μπορούσα. Κάθε συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ σας!
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

10 Απαντήσεις

DISNEY COMICS CLUB απάντησε πριν 2 έτη

Γεια σας,οταν κανατε την εγκατασταση σας εβγαλε αυτην την οθονη που γραφει:
upgrade install windows keep files...
custom..install windows advanced
Αν σας το εβγαλε και πατησατε το 2ο επρεπε στον δισκο που θελατε να πατουσατε delete για να καθαρισει,αν δεν το κανατε λογικο ειναι,
Οταν τον ανοιγετε ακριβως τι σας βγαζει,δεν μπουταρει καθολου?>
Αν δεν κανει μπουτ(συνδεετε σε λειτουργικο)μπειτε bios και επιλεξτε πρωτο δισκο αυτον που εχει τα 10,αν παλι δεν κανει κατι,βαλτε το φλασακι με τα 11 και πατηστε να μπουταρει πρωτα απο εκει,καντε εγκαταστση,σβηστε ολα τα partitions(δισκοι που εμφανιζει στην δευτερη επιλογη)..και καντε εκει εγκατασταση,αν οι δισκοι δεν ειναι καθαροι,αν δεν εχετε πατησει delete λογικο ειναι να μην δουλευει
 

DISNEY COMICS CLUB απάντησε πριν 2 έτη

Για να μπεις bios συνηθως ειναι το f2,delete η f12 για να διαλεξεις απο που να μπουταρει
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα! Σύμφωνα με το manual της μητρικής σου, πρέπει να πατήσεις F12 για να εμφανιστεί το boot menu και να επιλέξεις να γίνει boot από το στικάκι. Αφού ξεκινήσει ο installer, ανέβασε μας ένα screenshot αν δεν φαίνεται πάλι ο δίσκος.

Yiannis Mitropoulos απάντησε πριν 2 έτη

Έκανα την εγκατάσταση των Windows 11 , αλλά... έγινε πάλι σε λάθος σκληρό, στον SSD 250GB ( τοπικό δίσκο c ). Αυτό έγινε από δικό μου λάθος όταν έβγαλε την επιλογή με τους δίσκους. Κάτι έκανα λάθος. Το κακό είναι ότι έσβησε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές που είχα στα Windows 10 και τα φτιάχνω όλα από την αρχή. Με παίδεψε και με κούρασε πολύ μέχρι να το κάνω. Τελικά μπήκα και στο bios, μάλλον με το del μπαίνει.

Yiannis Mitropoulos απάντησε πριν 2 έτη

Γιατί μου βγάζει διπλή την φώτο όταν κάνω screenshot ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ποια εφαρμογή χρησιμοποιήσεις για screenshot, την ενσωματωμένη των Windows; 

Yiannis Mitropoulos απάντησε πριν 2 έτη

Ναί! Με το κουμπί των Windows και το PrintScreen τα πατάω μαζί και μου βγάζει φώτος από τον υπολογιστή.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αναφέρεσαι σε δύο αρχεία ή στην μια εικόνα δίπλ στην άλλη; Αν εννοείς το δεύτερο, μήπως απλά επειδή έχεις δύο οθόνες; 

Yiannis Mitropoulos απάντησε πριν 2 έτη

Αναφέρομαι στην εικόνα και μόνο, που όταν κάνω PrintScreen μου βγάζει διπλά το screenshot όταν βγάζω κάποια φώτο. Έχω μία κύρια οθόνη. Έχω μία τηλεόραση LG 43άρα συνδεδεμένη στον υπολογιστή μου με καλώδιο HDMI στην θύρα HDMI τις κάρτας γραφικών.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Τα wallpaper είναι διαφορετικά, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιον λίγο γίνεται αυτό. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους drivers γραφικών από την αρχή.