Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλήματα μετά από αναβάθμιση σε 8.1 από τα 8.
averta averta ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε καλησπέρα. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω βρει το σαιτ σου, εδώ κ κάποιους μήνες (2-3) κ έχω γίνει φαν.. :p Συγχαρητήρια για την τόσο καλή κ αναλυτική δουλειά που κάνετε! Πάω στο θέμα τώρα. Είχα τα windows 8 προεγκατεστημένα (1 ετών το λαπτοπ) Με το που το πήρα, άρχισε να μου βγάζει για την μετάβασή μου στα 8.1, κάτι το οποίο δεν ήθελα με τίποτα καθώς είχα ακούσει για πολλά προβήματα που είχανε φέρει σε αρκετό κόσμο κ δεν ήθελα να έχω τρεξίματα, καθώς σίγουρα θα είχα κ εγώ καθώς φημίζομαι για την ''τύχη'' μου. Συνεπώς, ούτε λόγος να τα κατεβάσω. Έλα όμως που η Microsoft τους τελευταίους μήνες επέμενε να τα κατεβάσω..!Αλλά βράχος εγώ! ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ! 'Ενα ωραίο βράδυ κ ενώ χάζευα στο λάπτοπ μου, εμφανίζεται ένα μνμ. το οποίο έγραφε πως η εγκατάσταση έχει γίνει κ πως στην επόμενη επανεκκίνηση, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγκατάστασης..ΚΑΓΚΕΛΟ εγώ. Σκέφτηκα πως δεν θα κάνω ριστάρτ μέχρι να δω τι θα κάνω. Ψάχνοντας είδα πως η έξυπνη και δημοκρατική Microsoft, με το ΖΟΡΙ έβαζε σε εμάς που δεν θέλαμε τα 8.1. ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. (Είναι άραγε αυτό νόμιμο? εγώ τα 8 πλήρωσα, αυτά θέλω) Το επόμενο βράδυ, εμφανίζεται το τελειωτικό μνμ. ''Επιλέξτε πότε θέλετε να γίνει επανεκκίνηση'' κάτι τέτοιο κ είχε προτεινόμενες ώρες (2-4-6) αν θυμάμαι καλά. ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΑΠΛΑ!Επέλεξα την τελευταία προεπιλογή. Στην ουσία. .Έχω 8.1 κ αρκετά νεύρα για τα προβλήματα που ακολούθησαν τα οποία είναι:
1) Βλέπω το λάπτοπ πιο αργό (στο ίντερνετ κ γενικά)
2) έχει εξαφανιστεί το AMD catalyst από την επιφάνεια εργασίας. Διάβασα για drivers αλλά μέχρι εκεί...
3. Πρόβλημα με την κάρτα δικτύου..ενώ δείχνει ότι έχω φουλ σήμα, με το στανιό να συνδεθεί κ αφού συνδεθεί στο ίντερνετ, ''χάνει'' συνεχώς κ η μόνη λύση είναι το ριστάρτ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΣΤΑ 8!!!!Ο φάκελος windows.old έχει διαφραφεί αυτόματα κ αυτός! (όλα αυτόματα τελικά σε αυτή τη microsoft)
Μπορώ να γυρίσω πίσω χωρίς να έχω αυτό τον φάκελο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και πραγματικά, συγγνώμη για την έκθεση (απλώς, ήθελα να είμαι πολύ αναλυτική για να γίνω σαφής)
*back up δεν είχα προλάβει να κάνω γιατί μια φορά που πήγα να κάνω με τον τρόπο που αναφέρεις σε άρθρο σου, δεν έγραφε δημιουργία ειδώλου συστήματος (έγραφε για τα 7) κ το άφησα μη τα κάνω μαντάρα.
*Ήθελα να βάλω κ φωτό αλλά δεν ήξερα πως. Πρώτη φορά γράφω εδώ.
*Ελπίζω να έγινα κατανοητή ποιο το πρόβλημά μου ακριβώς.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα,

Δυστυχώς, από τη στιγμή που για να εγκατασταθούν οι νεότερες ενημερώσεις ασφαλείας είναι απαραίτητα τα Windows 8.1, τα Windows 8 πρακτικά είναι απροστάτευτα όπως και τα Windows XP στα οποία έληξε η υποστήριξη.

Πάντως, αν είναι παρηγοριά - που δεν είναι ιδιαίτερη - ελάχιστος κόσμος έχει πρόβλημα με τα 8.1, τουλάχιστον στις 50-60 ερωτήσεις που απαντάω καθημερινά.

Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση απευθείας τα Windows 8.1, γιατί το καθαρό είναι σε κάθε περίπτωση προτιμότερο της αναβάθμισης. Αυτό λογικά θα λύσει προβλήματα καθυστέρησης. Εδώ μπορείς να βρεις το ISO για τα Windows 8.1.

Το θέμα της κάρτας δικτύου είναι πιθανό να λυθεί με τους τελευταίους drivers.

Για να ανεβάσεις φωτογραφίες εδώ στις ερωτήσεις, δες αυτόν τον οδηγό.