Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠροβλήματα σε λαπτοπ (μάλλον ιός)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας,

Έχω μερικά προβληματάκια με το λαπτοπ Dell Inspiron n5010 με Windows 7. Τον τελευταίο 1 μήνα περίπου έχει κολλήσει 5 φορές στο λογότυπο των windows, 2 φορές στο λογότυπο της Dell και 2 φορές, την 1 όταν άνοιξα το skype, και την άλλη όταν άνοιξα τον Chrome. Αναγκαστικά τον έκλεινα απτο κουμπί κ μετά πάντα μου έβγαζε Windows Startup Repair. Χθες όταν πηγα να ανοίξω τον Chrome δεν έκανε τπτ. Δοκίμασα σε Safe Mode αλλά πάλι τα ίδια. Το έκανα uninstall και ξανά install κ τλκ δουλεύει. Σήμερα παρατήρησα ότι έχει να κάνει Windows Update απτον Σεπτέμβριο. Δοκίμασα να κάνω χειροκίνητα αλλά το άφησα 2 ώρες κ δν έκανε τπτ. Έκανα σάρωση με το Panda Internet Security, IoBit Advanced SystemCare, κ το MalwareBytes. Το MalwareBytes βρήκε μερικές απειλές αλλά δν έγινε τπτ. Εγώ πιστεύω πως είναι ιός, δν ξρ αν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο. Κ θα ήθελα να μ πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να αποφύγω το Format.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, αρχικά τσέκαρε ram https://tinyurl.com/hdbnrvd και δίσκο https://tinyurl.com/hesmdlk .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα έλεγχο την μνήμη Ram κ δν μ έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Στον σκληρό δίσκο το CrystalDiscInfo μ έβγαλε καλή κατάσταση υγείας αλλά στον τρόπο με την γραμμή εντολών μ εντόπισε προβλήματα. Όταν πάτησα να κάνει επιδιόρθωση έκανε restart αλλά όταν ξεκίνησε η διαδικασία επιδιόρθωσης μετά από 1 δευτερόλεπτο σταμάτησε κ έβγαλε cancelled χωρίς να πατήσω κάτι.

Αυτό γινόταν όποτε ξαναπροσπαθούσα να κάνω επιδιόρθωση.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, κάνε και ένα χειροκίνητο έλεγχο https://www.pcsteps.gr/107260-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/#____Windows

Επίσης δοκίμασε να κάνεις ένα έλεγχο για κακόβουλο λογισμικό και με το hitmanpro https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp.aspx

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα χειροκίνητο έλεγχο αλλά πάλι μόλις έκανε restart κ ξεκίνησε η διαδικασία μετά από 1 δευτερόλεπτο έγραψε cancelled χωρίς να πατήσω κάτι. Το Hitman εκτός από 400 tracking cookies μ έβγαλε 1 trojan που βρισκόταν στον φάκελο του Panda Internet Security (!) αλλά δν μπορούσα να τα καθαρίσω γτ είχε λήξει η άδεια.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε και το malwarebytes https://www.malwarebytes.com/ .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, όπως έγραψα στην αρχή, δοκίμασα το MalwareBytes, μου έβγαλε μερικές απειλές, αλλά δεν έγινε τπτ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Περίεργο όλο αυτό να οφείλεται μόνο σε κάποιο ιό. Σε αυτό το διάστημα σου ξανακόλλησε καθόλου? Δοκίμασε να τον δουλέψεις με ένα στικάκι με κάποια διανομή Linux https://tinyurl.com/js7axu9 για να δούμε εάν θα υπάρχει πρόβλημα..