Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλήματα στα παιχνίδια
Kostas bavarinos ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα.Ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος.Η ερώτηση μου είναι λιγάκι δύσκολη και δύσκολα θα απαντηθεί αλλά ας κάνω μια προσπάθεια.Έχω θέμα με τα παιχνίδια και συγκεκριμένα όταν παίζω ένα παιχνίδι (στον υπολογιστή πάντα :)) μαυρίζει η οθόνη για λίγο και άλλες φορές με πετάει από το παιχνίδι και άλλες μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνεχίζει κανονικά.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχω θέμα με κάποιο κομμάτι του υπολογιστή.Το ένα παιχνίδι είναι το StarCraft 2 και μου πετάει ένα DirectX/OpenGL error.Έψαξα σε φόρουμ και βρήκα και άλλους πολλούς με τα ίδια θέματα.Αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια γιατί τρώω παρόμοια error.Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ότι το StarCraft μου βγάζει το μήνυμα αυτό ενώ τα αλλά απλά κολλάνε και με αναγκάζουν να κάνω restart το pc.

Συγγνώμη για το κατεβατό.

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Κώστα,

Κατά 90% αυτού του είδους τα προβλήματα οφείλονται σε hardware πρόβλημα της κάρτας γραφικών.

Μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τους τελευταίους Drivers, μήπως αλλάξει κάτι, αλλά το πιθανότερο είναι πως η κάρτα γραφικών χρειάζεται αλλαγή.

Kostas bavarinos απάντησε πριν 10 έτη

Αν δεν κάνω λάθος έχω ήδη τους τελευταίους Drivers.Το θέμα είναι ότι είναι ολοκαίνουργια η κάρτα γραφικών.GeForce GTX 660 έχω αν θυμάμαι καλά.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αφού σου το βγάζει σε πολλά διαφορετικά παιχνίδια, και έχεις τους τελευταίους Drivers, η κάρτα γραφικών είναι ο κοινός παρονομαστής.

Μου έχει τύχει και εμένα στο παρελθόν μια καινούρια κάρτα γραφικών να βγάζει πρόβλημα αποκλειστικά και μόνο στα παιχνίδια, ενώ κατά τ' άλλα να λειτουργεί άψογα.

Μάλιστα την έδωσα να την ελέγξουν για την εγγύηση, αλλά δεν τη δοκίμασαν σε παιχνίδια, και μου την επέστρεψαν. Τη δεύτερη φορά που την έδωσα πίσω και τη δοκίμασαν σε παιχνίδια, μου την άλλαξαν.

Kostas bavarinos απάντησε πριν 10 έτη

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να σιγουρευτώ ότι φταίει η κάρτα γραφικών;Αλλά πέρα από τα παιχνίδια η κάρτα γραφικών δεν χρησιμεύει σε κάτι άλλο.Άντε να χρησιμεύει σε κανένα πρόγραμμα.Κάνω λάθος;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Μόνο αν έχεις άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις, για να δεις αν συμβαίνει το ίδιο ή όχι.

Η κάρτα γραφικών δημιουργεί όλα όσα βλέπεις στην οθόνη. Κανένας υπολογιστής δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάρτα γραφικών, ακόμη κι αν είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή (όπως στους πιο καινούριους Intel και τη σειρά A4, Α6, Α8, Α10 της AMD).

Kostas bavarinos απάντησε πριν 10 έτη

Στον παλιό υπολογιστή είχε καεί η κάρτα γραφικών και όταν την αφαιρούσαμε από τον πύργο ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά.Εννοείται ότι δεν έπαιζε παιχνίδια.(σαν παρένθεση το αναφέρω)

Πόσο καιρό πιστεύεις θα μου κρατήσουν την κάρτα γραφικών;Στο περίπου πάντα...γύρω στις 2 βδομάδες;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όταν έβγαλες την καμένη κάρτα γραφικών στον παλιό υπολογιστή, που συνέδεσες την οθόνη? Προφανώς στη θύρα για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Σου ξαναλέω, δεν υπάρχει υπολογιστής που να λειτουργεί χωρίς κάρτα γραφικών.

Ναι, 1-2 εβδομάδες ακούγεται λογικό.

Kostas bavarinos απάντησε πριν 10 έτη

Ναι όντως.Μια τελευταία ερώτηση.Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το τροφοδοτικό;Δηλαδή όταν ξεκινάει η κάρτα γραφικών να ζορίζεται παραπάνω να απαιτεί μεγαλύτερη τάση και το τροφοδοτικό να μην είναι ικανό να της την δώσει.Στέκει αυτό ή μπα;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν τραβάνε και πολύ ρεύμα οι 660, μέχρι 150watt. Άρα αν έχεις ένα 450άρι-500άρι τροφοδοτικό, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Τώρα, αν το τροφοδοτικό σου είναι 350 ή 400 watt, ή δεν είναι καλής μάρκας, δεν αποκλείεται και αυτό το σενάριο.